column

Oesterzwam Döner

Oesterzwam Döner

01-03-2024

Bij een pita gyros of döner kebab denk je meteen aan (veel) vlees. Maak dan eens deze versie met oesterzwammen. Dit zijn namelijk perfecte vleesvervangers. Door ze te bakken in de oven met kruiden worden ze heerlijk knapperig en vlezig. Echt een top vega-recept!

Ingrediënten: 400 gram oesterzwammen 2 punt paprika’s, in stukjes gesneden 1 rode of witte ui, in dunne ringen 1 el. oregano 1 el. paprika poeder 1 el. komijn 1 el. komijnzaadjes Goede snuf zout en peper Olijfolie Serveer met pitabroodjes, ijsbergsla en tzatziki

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200º C graden. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Leg ze samen met de punt paprika en ui op een bakplaat. Strooi de kruiden eroverheen en meng totdat alles omhuld is met de kruiden en olie. Bak 30 minuten in de oven totdat de groenten gaar zijn. Verhoog de oven tot 220º C graden en bak ze nog 10 minuten totdat ze een beetje beginnen te blakeren. Serveer de ‘döner’ in de warme pita’s met tzatziki en ijsbergsla.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula