01-11-2024
Dit is een van onze favoriete baksels. Nieuwe oogst goudreinetten zijn ideaal, want deze appels garen goed tijdens het bakken en hebben die echte appelsmaak. Wij houden van een dikke korst bovenop en serveren hem altijd met versgeklopte slagroom.
Mix de blokjes appel met de suiker, kaneel, maïzena, zout en rozijnen. Verdeel het deeg in 2, met 1 deel iets groter dan het andere deel. Rol het grotere deel uit en bekleed een beboterde springvorm (23cm) ermee. Verdeel wat paneermeel over de bodem.
Schep de vulling erop. Rol het kleinere deegdeel uit, leg bovenop de appels en stop de taart goed in. Bestrijk met het andere 1/2 ei en strooi de rietsuiker erover. Bak 40-50 minuten op 175 graden. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem lost. Serveer met geklopte slagroom.
250 gr. roomboter 125 gr. Lichtbruine basterdsuiker 50 gr. Kristalsuiker 375 gr. Zelfrijzend bakmeel Snuf zout Snuf kaneel 0,5 ei geklutst Mix de eerste 6 ingredïenten (met de hand of mixer) tot kruimelig. Voeg 0,5 ei toe en vorm tot een ronde schijf. Laat in de koelkast rusten.
Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.
Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).