column

Aspergetaart met ricotta

Aspergetaart met ricotta

01-05-2024

Witte asperges zijn er nu in overvloed, maar wij vielen voor dit heerlijke en makkelijke recept uit de Farm Table van Julius Roberts met groene asperges. Net even wat frisser en smakelijker, zeker in deze magische combi met ricotta en verse kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen 250 gr ricotta 50 gr pittige zachte geitenkaas of Parmezaan 1 citroen Bosje munt, blaadjes fijngehakt Bosje bieslook, fijngesneden 1 groot vel kant en klaar roomboterbladerdeeg 2 bundels groene asperges olijfolie 1 ei losgeklopt

Bereiding Meng de ricotta met de geitenkaas in een kom, tezamen met de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Rasp een hele citroen er boven en het sap van een halve citroen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol de plak bladerdeeg hier op uit. Maak met een mes een inkeping in het bladerdeeg (niet helemaal doorsnijden) op ca 3/4 cm van de rand rondom. De zijkanten kunnen dan mooi omhoog komen. Beleg nu het middengedeelte met het ricottamengsel. Leg hier op de groene asperges waar je de houtige onderkant vanaf hebt gesneden. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat grof zout over. Kwast de zijkanten in met het losgeklopte ei. Zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal eruit en besprenkel met wat citroensap en wat overgebleven kruiden. Lekker met een tomatensalade bijvoorbeeld.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).