column

Pompoenrisotto met gegrilde groenten en salie

Pompoenrisotto met gegrilde groenten en salie

01-01-2025

Dit is een heerlijk winterse risotto met pompoen en gegrilde winter-groenten. Die worden in kleine blokjes gesneden en gekarameliseerd in de oven totdat ze knapperig zijn. Het lijken net spekjes!

Ingrediënten

Voor 4 personen
• 1/4 knolselderij, geschild en in kleine blokjes (brunoise)
• 1/2 peterseliewortel, geschild en in kleine blokjes (brunoise)
• 1 Hokkaido pompoen
• 350 gram Arborio risotto, wij hebben de beste!
• 1 ui, gesnipperd
• 1/2 glas witte wijn
• 1200 ml warme groente- of kippenbouillon
• Snufje oregano
• Parmezaanse kaas, geraspt
• Blaadjes salie
• 2 el boter

Bereiding

Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden eruit. Gebruik de ene helft om te roosteren in de oven. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat en bak in de oven op 200C tot hij helemaal zacht is. Schep het romige vruchtvlees uit de schil en pureer. Zet opzij. Schil de andere helft van de pompoen en snij deze in kleine blokjes, net zoals de knolselderij en peterseliewortel. Meng de blokjes knolselderij, peterseliewortel en pompoen op een bakplaat tezamen met een goede scheut olijfolie, een snuf zout en oregano. Zet in de oven en bak zo’n 30-40 minuten totdat de blokjes gaar en gekarameliseerd zijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan of lage braadpan (wij gebruiken het liefste de Campagnard van Le Creuset). Bak de ui tezamen met een snufje zout op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn. Voeg na 1 minuut de rijst toe. Roer goed door elkaar. Zodra de rijst er glanzend en doorzichtig uitziet, kan de wijn erbij. Als de rijst alle wijn heeft opgenomen (2 minuten), kan er een scheut bouillon bij. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit proces, totdat de bouillon op is (25-30 minuten). Roer op het laatst de gepureerde pompoen samen met de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Smelt in een ander pannetje de boter en voeg de hele blaadjes salie toe. Bak even totdat de salie krokant wordt. Maak de borden op met een schepje risotto, wat gegrilde groenten, een aantal blaadjes salie, een scheutje van de gesmolten boter, nog wat Parmezaanse kaas en wat versgemalen zwarte peper.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11239 Gentle Yogi