column

Vitello tonnato

Vitello tonnato

01-12-2024

Een echte klassieker, maar oh wat blijft dit een lekker gerecht. Super simpel te maken en toch heel feestelijk, precies wat je nodig hebt rond de feestdagen.

Ingrediënten


• 1 potje tonijn van top-kwaliteit, bij ons te koop
• 5 el mayonaise (Calvé)
• 2 el kappertjes + een scheutje kappertjesnat
• 3 ansjovisfilets
• 2 el olijfolie
• Zout en versgemalen peper
• 200 gram gebraden kalfsfricandeau, in mooie dunne plakken
• Peterselie, fijngesneden
• 1 el kappertjes om te garneren

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, een scheutje kappertjesnat, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over de borden. Schep wat van de tonijnsaus op het vlees. Garneer met de fijngesneden peterselie, kappertjes en extra gemalen peper.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula