bruisende zaken

Snel en effectief van je klachten af met Dry Needling

Snel en effectief van je klachten af met Dry Needling

01-05-2024

Vincent Wijburg begon zijn carrière ooit als fysiotherapeut maar ontwikkelde zich in de loop der tijd tot orthopedisch manueel therapeut. Toen hij in aanraking kwam met de behandelmethode Dry Needling, was meteen zijn interesse gewekt. Hij volgde diverse opleidingen op dit gebied. In zijn praktijk in Kortenhoef vormt Dry Needling dan ook zijn specialisatie. “De meeste mensen komen met pijn en bewegingsbeperkingen die een gevolg zijn van spierproblemen. Met Dry Needling kun je die goed oplossen, gemiddeld ben je binnen vier sessies klachtenvrij.”

‘Het geeft veel voldoening om mensen zo te kunnen helpen’

Veel van de mensen die aankloppen bij Fysiotherapie Wijburg hebben al eerder een traject doorlopen bij een andere fysiotherapeut, maar helaas zonder succes. “Via internet zijn ze op het spoor gekomen van Dry Needling en bij mij uitgekomen. Het mooie van deze wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode is dat je er heel gericht mee kunt behandelen, en ook dieper: je kunt op plekken komen waar je met de handen simpelweg niet bij kunt.”

Dry Needling

Hoe werkt Dry Needling precies? “Bij de handeling prik ik met een hele dunne acupunctuurnaald in een zogenaamde spierknoop, op de plek waar de klachten zitten. Zodra die knoop eruit is, komt de doorbloeding in het spierweefsel weer op gang en worden afvalstoffen afgevoerd. De spier ontspant zich en kan weer normaal functioneren. Daarmee verdwijnen de pijn en de bewegingsbeperking. Over het algemeen zijn drie tot vier sessies voldoende om langdurig van de klachten af te komen.”

Voldoening

“Je kunt je voorstellen dat het ontzettend veel voldoening geeft om mensen zo snel te kunnen helpen. Dry Needling is helaas nog niet zo wijdverspreid. Dat terwijl de oorsprong van de klachten van maar liefst 90% van de mensen die behandeld worden met fysio- en/of manuele therapie, terug te voeren is op pijnlijke spierknopen. De potentie is dus groot.” Dry Needling is overigens slechts een van de vele andere behandelmethoden die Vincent als fysiotherapeut en manueel therapeut toepast. Ook andersoortige klachten kan hij dus onder handen nemen.

Fysiotherapie Wijburg Parklaan 4, Kortenhoef 035-6550735 info@fysiotherapiewijburg.nl www.fysiotherapiewijburg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).