Bewonder

Es Cap de Barbaria

Es Cap de Barbaria

01-01-2023

Ibiza kent heel wat bezienswaardigheden en bijzondere plekken waar je ooit een keer geweest moet zijn. Hetzelfde geldt voor het ‘kleine zusje’ van Ibiza, Formentera. Dit eiland mag dan wel een stuk minder groot zijn, maar het telt desondanks heel wat bijzonderheden en bezienswaardigheden die de overtocht met de ferry meer dan de moeite waard maken. Een van deze bezienswaardigheden is Es Cap de Barbaria.

Daarmee hebben we meteen een van de meest gefotografeerde plekken van Formentera te pakken. Niet zo vreemd overigens, als je je bedenkt dat de vuurtoren die je hier aantreft op het meest zuidelijke puntje van het eiland staat – en daarmee meteen op het meest zuidelijke punt van de hele Balearen – en wordt omringd door een landschap dat ook zonder de aanwezigheid van deze vuurtoren al indrukwekkend zou zijn. Het lijkt hier namelijk net alsof je in een woestijn bent beland, maar dan met een azuurblauwe zee op de achtergrond. Overigens verwijst Es Cap de Barbaria niet specifiek naar de vuurtoren, maar naar de indrukwekkende steile klif, die zo’n honderd meter boven de zeespiegel uitsteekt, waarop de vuurtoren is gebouwd. Mocht je hier een kijkje gaan nemen, vergeet dan ook zeker niet om even af te dalen naar de nabijgelegen grot Cova Foradada (betreden op eigen risico!) en de honderdvijftig meter verderop gelegen verdedigingstoren Torre Des Garroveret. En geniet vooral ook van het uitzicht. Aan de voet van de vuurtoren heb je namelijk een spectaculair uitzicht over zee van meer dan 180 graden.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen