Bewonder

Las Puertas Can Soleil

Las Puertas Can Soleil

01-07-2022

Tip voor op je must-visit lijstje: Las Puertas Can Soleil, een bijzonder kunstwerk van de hand van de Australische kunstenaar Andrew Rogers, vlak naast het eveneens door hem ontworpen Time and Space (ook wel bekend als het Stonehenge van Ibiza). Is het echt de moeite waard om naar twee deuren in het midden van een veld te gaan kijken? Ja, dat is het zeker!

Twee deuren in het midden van het veld klinkt misschien niet als een bijzonder kunstwerk, maar wie daadwerkelijk een kijkje gaat nemen, raakt ongetwijfeld al snel van het tegenovergestelde overtuigd. Het zijn namelijk niet zomaar twee tegenoverliggende deuren, maar deuren vol bijzondere inscripties, bewerkingen en motieven die de symbolische in- en uitgang vormen van een denkbeeldige kamer zonder muren, maar met een prachtige (mozaïek)vloer. En dat op een magische plek op het eiland. Door de twee open deuren kun je, vanuit de juiste hoek, zelfs Es Vedrà aan de horizon zien, wat natuurlijk een supermooie (Instagramwaardige) foto op kan leveren. Je komt er dan ook heel wat mooie plaatjes van tegen op social media.

Nu wil je natuurlijk weten waar dit bijzondere kunstwerk zich bevindt. De weg ernaartoe is gelukkig niet al te moeilijk te vinden. Rijd gewoon richting Cala Comte, dan kom je vanzelf een weg naar links tegen met daarbij een steen waarop Can Soleil staat aangegeven. Sla deze weg in, volg de weg tot een splitsing en ga daar rechtsaf. Volg het verharde pad tot je niet verder kunt, parkeer je auto en dan is het nog maar een heel klein stukje lopen naar de deuren.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken