Seizoensproducten

Seizoensproducten

In de prille lentezon ontwaken onze zintuigen en verlangen we naar frisse, smaakvolle gerechten die de essentie van deze mooie tijd vangen. De maand mei belooft een overvloed aan seizoensproducten.


De kunst van het koken in deze tijd ligt in het balanceren van eenvoud en verfijning. Het seizoen biedt ons asperges, radijsjes, nieuwe aardappelen en de eerste zoete aardbeien; allemaal ingrediënten die met minimale inspanning kunnen schitteren. Een salade van wilde spinazie met radijsjes, gegarneerd met zachte geitenkaas en een dressing van balsamico en honing weerspiegelt de frisheid van het seizoen en prikkelt de zintuigen met zijn eenvoud en complexiteit. Asperges, de sterren van het seizoen, verdienen een speciale vermelding. Wit of groen, ze lenen zich voor een scala aan bereidingen, van een klassieke aspergesoep tot een innovatieve asperge risotto. Combineer ze met een lichte hollandaisesaus of een schuimige citroen-botersaus om hun delicate smaak te benadrukken. De sleutel is om de natuurlijke smaken te respecteren en te versterken, niet te overmeesteren. De nieuwe aardappelen van deze tijd zijn een ware delicatesse. Geroosterd met een beetje olijfolie, rozemarijn en zeezout zijn ze op zichzelf al een traktatie. Combineer ze met een stukje gegrilde zalm of forel en je hebt een maaltijd die zowel troostend als verfrissend is, perfect voor de lange avonden. Een fris dessert mag in deze periode niet ontbreken. Een eenvoudige, maar oogstrelende aardbeiensalade met een vleugje munt en een scheutje balsamicoazijn kan het hart van elke fijnproever sneller doen kloppen. Of, voor een iets uitdagender dessert, probeer een aardbeien-rabarber crumble met een toplaag van haver-mout en amandelen, geserveerd met een bolletje vanille-ijs. Laten we de drankjes niet vergeten. Een huisgemaakte limonade met verse munt, citroen en een beetje gember is de perfecte dorstlesser na een dag in de lentezon. Of, voor de late avonden, een lichte, fruitige cocktail met verse aardbeien en een goede gin kan de perfecte afsluiting zijn van een maaltijd.

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Voor een prachtige, stijlvolle woning

Welkom bij Willem van Doorne, dé vertrouwde aannemer aan de Costa del Sol die gespecialiseerd is in prachtige moderne bouwprojecten. Onze toewijding aan strakke, witte ontwerpen met veel licht maakt ons uniek.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Eten & drinken

De beste saté van Brabant

Verschillende bekende Nederlanders kwamen er eten en vele Tilburgers wisten de weg naar de Oude Markt te vinden… Tot dat de zaak van de gebroeders Fens in 2004 sloot. Nu, vijftien jaar na dato, is de Saté Kid officieel open. Op een nieuwe locatie, met een nieuwe formule, maar met een hoop familierecepten en gerechten die destijds ook op de kaart stonden. Je vindt de Saté Kid op het Lieve Vrouweplein.

Lees verder »
Wonen & klussen

Iedere klus is weer anders

Kevin van den Hoof kreeg het vak van tegelzetter met de paplepel ingegoten. Zijn vader heeft inmiddels al 30 jaar een tegelzettersbedrijf en leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Kevin legt keramische wand- en vloertegels voor allerhande projecten, groot en klein.

Lees verder »
Mode & Beauty

Hippe mode voor curvy dames

Na 25 jaar in de lingerie te hebben gewerkt, was Monique de Bruyn toe aan iets anders. Er was op dat moment nog geen plus size winkel in Goirle en omgeving, dus Monique besloot in dat gat te springen. Toen in 2015 een prachtig authentiek pand vrijkwam aan de Tilburgseweg greep ze haar kans. Bijna 10 jaar later blijkt FFLO, inmiddels gevestigd aan De Hovel, een groot succes.

Lees verder »