Ontdek

Naar de markt

Naar de markt

01-07-2022

Hoewel er heel wat leuke winkels op het eiland te vinden zijn, zouden wij Ibiza niet per se omschrijven als de perfecte plek om uitgebreid te gaan shoppen. Tenzij je van markten houdt natuurlijk, en dan met name van de zogenaamde hippiemarkten, want op dat vlak kun je op Ibiza wel echt je hart ophalen.

Op Ibiza heb je namelijk niet slechts één grote hippiemarkten, maar (in de zomermaanden) zelfs meerdere, zowel overdag als ’s avonds. De meest bekende hippiemarkt is waarschijnlijk Las Dalias waar je je in de zomer niet alleen zaterdag overdag kunt vergapen aan alle leuke hebbedingetjes, kleding, sieraden en dergelijke die hier worden verkocht, maar ook op zondag-, maandag- en dinsdagavond. Een andere zeer bekende hippiemarkt op het eiland is Hippy Market Punta Arabi in Es Canar. Dit is de grootste en oudste hippiemarkt van Ibiza waar je elke woensdag rond kunt struinen tussen de honderden kraampjes en kunt genieten van de sfeer, de mensen, livemuziek en tal van lekkernijen die hier ook worden verkocht.

Alsof bovenstaande twee markten nog niet genoeg zijn, vind je op diverse locaties op het eiland nog meer (kleinere) marktjes, zelfs te midden van het bruisende uitgaansleven in Playa den Bossa. Ook de wekelijkse vlooienmarkt in San Jordi (op zaterdag) is trouwens een aanrader. Dit is weliswaar geen hippiemarkt, maar je kijkt er wel je ogen uit. Locals verkopen hier namelijk – veelal vanuit de kofferbak van hun auto – alles wat maar verkoopbaar is. Deze markt is nog iets minder toeristisch dan de bekende hippiemarkten, maar daardoor juist zo leuk om toch eens te bezoeken en je onder de locals te begeven.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen