Koolhydraatarme pizza met aubergine en kip

Bruist > News > Nederland Bruist > OOSTERHOUT BRUIST > Recept > Koolhydraatarme pizza met aubergine en kip

Koolhydraatarme pizza met aubergine en kip

Heerlijke koolhydraatarme pizza's gemaakt van aubergine en kip. Deze pizza's bevatten extra veel groenten en hebben een smakelijke pizzasmaak dankzij de saus, mozzarella en basilicum.


bereiding Snijd dunne plakjes aan beide zijkanten van de aubergine af en verdeel de rest van de aubergine in vier of vijf dikke plakken. Leg deze kant op een snijplank of bord en strooi er royaal zout over. Laat de aubergine ongeveer twintig minuten staan, zodat het zout het vocht eruit kan trekken voor een lekkerder en steviger resultaat. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met de heteluchtstand. Veeg het zout en vocht van de aubergines af met keukenpapier en spoel de plakken kort af onder de kraan. Dep ze goed droog met een schone theedoek. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een dun laagje olie. Bak de aubergines 15 minuten in de voorverwarmde oven. Terwijl de aubergines bakken, snijd je de paprika in dunne reepjes en de kipfilet in kleine stukjes en scheur je ook de mozzarella in kleine stukjes. Haal de aubergineplakken uit de oven en bestrijk de bovenkant met pizzasaus. Beleg ze met de stukjes kip, paprika, pesto, mozzarella en basilicum. Bak de auberginepizza’s nog eens twintig minuten in de oven en zet, indien gewenst, de grill de laatste paar minuten aan voor een extra krokant korstje.

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Voor een prachtige, stijlvolle woning

Welkom bij Willem van Doorne, dé vertrouwde aannemer aan de Costa del Sol die gespecialiseerd is in prachtige moderne bouwprojecten. Onze toewijding aan strakke, witte ontwerpen met veel licht maakt ons uniek.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Eten & drinken

De beste saté van Brabant

Verschillende bekende Nederlanders kwamen er eten en vele Tilburgers wisten de weg naar de Oude Markt te vinden… Tot dat de zaak van de gebroeders Fens in 2004 sloot. Nu, vijftien jaar na dato, is de Saté Kid officieel open. Op een nieuwe locatie, met een nieuwe formule, maar met een hoop familierecepten en gerechten die destijds ook op de kaart stonden. Je vindt de Saté Kid op het Lieve Vrouweplein.

Lees verder »
Wonen & klussen

Iedere klus is weer anders

Kevin van den Hoof kreeg het vak van tegelzetter met de paplepel ingegoten. Zijn vader heeft inmiddels al 30 jaar een tegelzettersbedrijf en leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Kevin legt keramische wand- en vloertegels voor allerhande projecten, groot en klein.

Lees verder »
Mode & Beauty

Hippe mode voor curvy dames

Na 25 jaar in de lingerie te hebben gewerkt, was Monique de Bruyn toe aan iets anders. Er was op dat moment nog geen plus size winkel in Goirle en omgeving, dus Monique besloot in dat gat te springen. Toen in 2015 een prachtig authentiek pand vrijkwam aan de Tilburgseweg greep ze haar kans. Bijna 10 jaar later blijkt FFLO, inmiddels gevestigd aan De Hovel, een groot succes.

Lees verder »