BRUISENDE COLUMN

Wees geen dief van je eigen portemonnee

Wees geen dief van je eigen portemonnee

30-11--0001

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel... Al sinds jaar en dag de slogan van de Nederlandse belastingdienst. En ook wij van Bruist kunnen het betalen van belastingen helaas niet leuker voor je maken, maar met onderstaande tips wellicht wel iets makkelijker...

Wil je meer tips over je belastingaangifte? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Maart betekent belastingtijd: de aangiften moeten voor 1 mei binnen zijn, met een garantie van voorlopige of definitieve aanslagen vóór 1 juli als je vóór 1 april indient.

Via

Overweeg je vooraf ingevulde aangifte (VIA), maar controleer deze goed, want sommige aftrekposten kunnen ontbreken. Denk aan giften aan goede doelen, zorgkosten, hypotheekrente, reiskosten voor openbaar vervoer, studiekosten en lijfrente. Overweeg een expert in te schakelen voor advies, wat mogelijk op lange termijn belastingvoordelen oplevert.

Aftrekposten

Maar waar zijn nu zoal voordelen op te behalen? Giften aan een goed doel, specifieke zorgkosten, hypotheekrente, reiskosten voor het openbaar vervoer, studiekosten, lijfrente... En zo zijn er nog tal van aftrekposten te noemen waar je wellicht niet eens van op de hoogte bent. Leuk is anders, maar het kan dus een goed idee zijn om je eens in de materie te verdiepen. Geen zin om dit zelf te doen en kun je het je veroorloven om een expert in te schakelen, dan is dat ook zeker de moeite van het overwegen waard. Je betaalt er dan wel voor, maar wie weet leveren zijn tips je in de toekomst uiteindelijk veel meer aan belastingvoordeel op...

Tip

Bij het invullen van je belastingaangifte, houd er rekening mee dat je alle bedragen correct moet afronden volgens de regels van de belastingdienst.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV