BRUISENDE COLUMN

Het lekkerste ijs  maak je gewoon zelf

Het lekkerste ijs maak je gewoon zelf

30-11--0001

Zomer; het zonnetje schijnt en het is warm, wat is er dan lekkerder dan verkoeling in de vorm van een ijsje? Trakteer jezelf op een lekker waterijsje of smikkel van de heerlijkste smaken schepijs of softijs. Keuze genoeg. Maar wist je dat je zelf ook de lekkerste ijsjes kunt maken?

Wil jij ook zelf ijs maken? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

De meeste mensen vinden het te veel moeite om zelf ijs te maken. Zonde! Zelfgemaakt ijs is namelijk veel lekkerder omdat je alle mogelijke smaken kunt maken waar je zelf maar zin in hebt. Moeilijk is het overigens ook niet, zelfs als je niet in het bezit bent van een ijsmachine.

Het makkelijkst om zelf te maken zijn natuurlijk waterijsjes. Het enige wat je ervoor nodig hebt, los van de ingrediënten natuurlijk, zijn wat ijsvormpjes en een beetje geduld. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de vormpjes te vullen met kant-en-klare vruchtensappen of je favoriete smaak frisdrank. Vormpjes vullen, in de vriezer en wachten tot ze zijn bevroren. Een kind kan de was doen.

Maar ook gezondere ijsjes heb je zo gemaakt: pureer hiervoor je favoriete fruitsoorten en vul de vormpjes daarmee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kiwi-aardbei ijsje, of misschien wel mango-meloen. Je kunt de combinatie zo gek en lekker maken als je zelf wilt.

‘Waterijsjes’ zijn dus makkelijk zelf te maken, maar ook roomijs is prima te doen. Mix hiervoor 80 gram suiker met een zakje vanillesuiker en 200 ml volle yoghurt goed door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Klop vervolgens 250 ml slagroom net zo lang tot het een soort luchtige vla wordt en schep dit door het yoghurt-suikermengsel.

Wil je het ijs een speciaal smaakje geven, dan kan dat nu. Voeg bijvoorbeeld wat gepureerd fruit, stukjes chocolade of stukjes koek toe, net wat jij lekker vindt. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en zet het mengsel in de vriezer. Haal de bak tijdens het bevriesproces regelmatig uit de vriezer om alles even goed door te kloppen met een vork om ijskristallen te voorkomen. Is het ijs helemaal hard geworden, dan rest er slechts nog één ding: smullen maar!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).