column

Mens erger je niet!

Mens erger je niet!

01-09-2024

Je niet ergeren, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In het dagelijks leven komen we vaak situaties tegen die ergernis oproepen, bijvoorbeeld een treuzelende weggebruiker, schreeuwende buren of mensen die alleen met zichzelf rekening lijken te houden.

Het is niet leuk om je te ergeren. Soms kun je je erin verliezen en met een grimmige blik naar de situatie kijken, die je dan enige tijd bezig houdt, in gedachten of wellicht hardop reagerend.

Wat je aandacht geeft, groeit. Hoe meer je je opwindt over de situatie, hoe groter de ergernis wordt. En degene die hier het meest last van heeft ben je zelf. We hebben geen controle over de wereld om ons heen.

Wil je minder last hebben van ergernis en boosheid? Richt je aandacht dan niet op de situatie of de persoon die dit bij je oproept, maar op je eigen, vaak automatische, reactie.

Word je bewust van je gedachten en gevoelens met een nieuwsgierige blik. Doe dit zonder oordelen en zonder er direct vanaf te willen komen. Je ergernis wordt daardoor niet verder gevoed en zal afnemen. Er ontstaat ruimte om bewust op de situatie te reageren.

Mijn naam is Martha Pastink. In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. Daarnaast ben ik in 2009 gestart met het geven van mindfulness. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

06-19354689 info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).