bruisende zaken

Seniorenbegeleiding  van uw huisdier

Seniorenbegeleiding van uw huisdier

01-03-2024

Hoe gezond is uw senior huisdier? Niet alleen mensen maar ook huisdieren worden steeds ouder. Dit betekent dat ook bij dieren aandoeningen voor-komen die gepaard gaan met het ouder worden.

Voorbeelden hiervan zijn hoge bloeddruk, artrose, minder goed functionerende nieren, minder goed sluitende hartkleppen, prostaatvergroting, gedragsproblemen, dementie et cetera.

Wanneer is een huisdier senior?

Voor katten en honden geldt dat ze vanaf hun zevende jaar in de seniorenleeftijd komen.

Wanneer is er seniorenbegeleiding nodig?

Net zoals bij mensen, zijn er bij huisdieren kleinere en grotere problemen met ouder worden. Iets humeuriger, wat drukker of rustiger is makkelijker mee te leven dan nier- of verteringsproblemen. Waak vooral voor plotse veranderingen in de gezondheid van uw hond of kat: op hogere leeftijd is genezing ook minder makkelijk. Katten en honden zijn goed in het verbergen van symptomen of pijn en vroegtijdige ontdekking van ziektes kan een wereld van verschil maken voor de kwaliteit van leven van uw huisdieren. Bij uw huisdieren kan naast problemen aan organen ook de speellust afnemen, spieren kunnen stijver worden en het eten kan vertragen.

Hoe ziet een seniorenonderzoek eruit?

Natuurlijk moet de behandeling aan de aandoening aangepast worden; slechter eten wordt niet opgelost met een zalfje. Bij de zorg voor oude(re) huisdieren vormt preventie een groot aandeel. De jaarlijkse vaccinatie van uw senior huisdier is bijvoorbeeld een goede gelegenheid om eens uitvoerig stil te staan bij de specifieke ouderdomsproblemen die uw kat in de laatste levensfase zou kunnen tegenkomen.

Tijdens een seniorenonderzoek wordt de algemene gezondheid uitvoerig klinisch gecontroleerd: het gebit, de gewrichten, de hart-longfunctie, eventuele aanwijzingen voor tumoren et cetera. Ook bloed en urine worden gecontroleerd om eventuele achteruitgang van orgaanfuncties en/of ziektes en tumoren in een vroegtijdig stadium op te kunnen sporen.

Met aangepaste voeding en/of medicatie kan vaak worden voorkomen dat verminderd functioneren van organen leidt tot een snelle verdere algehele achteruitgang. Zo kunnen u en uw huisdier rustig van zijn oude dag genieten.

Om deze redenen kiest u voor AniCura Dierenkliniek Maaspoort Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor: cardiologie, chirurgie, dermatologie, laparascopische sterilisaties, diagnostische beeldvorming, laboratoriumonderzoek en tandheelkunde. Zo krijgt ieder dier de beste zorg onder één dak.

Supervriendelijke medewerkers met een groot inlevingsgevoel. Theo Top mensen met hart voor dieren. Jos Ze zijn heel bekwaam, erg lief voor dieren en stellen de baasjes ook gerust. Weten heel goed waarover ze praten, erg professioneel. Merlin Goede medische hulp voor onze dierbaarste huisgenoten. Martijn

Belgeren 1, Den Bosch 073 - 641 65 78 | maaspoort@anicura.nl www.anicura.nl/maaspoort

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).