bruisende zaken

Huisdierverzekering:  wel of niet doen?

Huisdierverzekering: wel of niet doen?

01-07-2024

U houdt van uw huisdier en zorgt goed voor hem; voldoende beweging, goede voeding en bij ziekte een bezoek aan de dierenarts. Maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Overweegt u daarom een huisdierenverzekering?

De kosten van dierenzorg

Deze geavanceerde behandelingen hebben echter een prijskaartje. Een herstel na een aanrijding kan tussen de € 1.000,- en € 5.000,- kosten. Medische zorg voor chronische aandoeningen zoals diabetes of artrose kan jaarlijks honderden euro’s bedragen.

Voorkom onverwachte zorgkosten

Een huisdierenverzekering kan hierbij uitkomst bieden. Voor een vast bedrag per maand hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onverwachte medische kosten. Dit kan een grote geruststelling zijn, vooral bij dieren die vaker iets overkomt.

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering dekt onverwachte ziektekosten van uw hond. U betaalt hiervoor maandelijks een premie aan de verzekeraar. De dekking verschilt per verzekeraar. U kunt vaak zelf kiezen waarvoor u uw hond wilt verzekeren, zoals ongevallen, ziekte of zelfs crematie.

Tips voor het kiezen van een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering vergoedt veel, maar niet alles. Het is belangrijk om vooraf goed te onderzoeken wat er precies gedekt wordt. Let daarbij op de volgende punten:
• Hoe zit het met de eigen bijdrage/risico?
• Is er een wachttermijn?
• Is er een korting voor jonge dieren?
• Wat zijn de uitsluitingen?
• Zijn er kosten voor het indienen van declaraties? Neem de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken en bel ze op bij vragen. Het is essentieel om vooraf goed geïnformeerd te zijn, zodat u weet waar u aan begint.

Voor vragen over verzekeren kunt u ook altijd contact opnemen met de praktijk, wij staan u graag te woord.

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor: cardiologie, chirurgie, dermatologie, laparascopische sterilisaties, diagnostische beeldvorming, laboratoriumonderzoek en tandheelkunde. Zo krijgt ieder dier de beste zorg onder één dak.

Belgeren 1, Den Bosch 073 - 641 65 78 | maaspoort@anicura.nl www.anicura.nl/maaspoort

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).