bereiding Snijd dunne plakjes aan beide zijkanten van de aubergine af en verdeel de rest van de aubergine in vier of vijf dikke plakken. Leg deze kant op een snijplank of bord en strooi er royaal zout over. Laat de aubergine ongeveer twintig minuten staan, zodat het zout het vocht eruit kan trekken voor een lekkerder en steviger resultaat. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met de heteluchtstand. Veeg het zout en vocht van de aubergines af met keukenpapier en spoel de plakken kort af onder de kraan. Dep ze goed droog met een schone theedoek. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een dun laagje olie. Bak de aubergines 15 minuten in de voorverwarmde oven. Terwijl de aubergines bakken, snijd je de paprika in dunne reepjes en de kipfilet in kleine stukjes en scheur je ook de mozzarella in kleine stukjes. Haal de aubergineplakken uit de oven en bestrijk de bovenkant met pizzasaus. Beleg ze met de stukjes kip, paprika, pesto, mozzarella en basilicum. Bak de auberginepizza’s nog eens twintig minuten in de oven en zet, indien gewenst, de grill de laatste paar minuten aan voor een extra krokant korstje.
Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust
Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.