Column

Ziekteverzuim op de werkvloer verlagen

Ziekteverzuim op de werkvloer verlagen

01-06-2024

De kracht van de externe vertrouwenspersoon Ziekteverzuim op kantoor kan knap lastig zijn, en niet alleen voor wie ziek thuis zit. Het hele team voelt de impact. Wat als ik je vertel dat veel van dit verzuim voorkomen kan worden?

Als externe vertrouwenspersoon duik ik dagelijks in de wereld van werkstress en teamconflicten. Deze problemen zijn vaak niet zichtbaar, maar wel degelijk voelbaar. En precies hier kan ik helpen: door een luisterend oor te bieden en neutraal te blijven, help ik medewerkers om zich echt uit te spreken over wat hen dwarszit, zonder dat er consequenties aanhangen.

De resultaten? Minder misverstanden, meer begrip en een duidelijke daling in het ziekteverzuim. Wanneer medewerkers weten dat ze bij mij terecht kunnen met hun zorgen, voelen ze zich veiliger en gewaardeerd. Dit vermindert stress en de fysieke klachten die vaak volgen op langdurige onrust.

Een externe vertrouwenspersoon is geen luxe maar een noodzaak. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van een gezonder, gelukkiger team en lagere kosten voor ziekteverzuim. Is jouw organisatie klaar om deze stap te zetten? Ik ben er om die transitie naar een open en ondersteunende cultuur te begeleiden.

Geïnteresseerd? Laat ons samen een verschil maken. Hier kun je me bereiken: Email: info@sandra-vanderkolk.nl Telefoon: 06-25395499 Website: www.sandra-vanderkolk.nl

Als externe vertrouwenspersoon ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen van medewerkers bij ongewenste omgangsvormen. Ik geef voorlichting, adviseer het management over trends en knelpunten, en bied ondersteuning bij juridische procedures en regelgeving. Mijn doel? Een veilige omgeving behouden/creëren op de werkvloer. Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor meer informatie en/of om een afspraak te maken.

info@sandra-vanderkolk.nl | 06-25395499 | www.sandra-vanderkolk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).