Bruisende Zaken

Genieten van de snelste internetsnelheid in je woning

Genieten van de snelste internetsnelheid in je woning

30-11--0001

Traag internet is voor veel mensen een groot irritatiepunt. Het opzoeken van informatie, downloaden van software of bekijken van video´s is simpelweg niet prettig met een langzame internetverbinding. De snelheid is afhankelijk van de internetprovider, adres van je woning en het soort internet dat kan worden aangeboden.

Soorten internetverbindingen


Er zijn verschillende internetverbinding beschikbaar in Nederland. De oudste manier van internet is via de kabel. Er zijn weinig providers die internet via de kabel aanbieden. De bekendste is Ziggo. Nadeel hiervan is dat er maximaal 400MB/s per seconde kan worden behaald. Echter kan er door middel van een connect box een snelheid worden behaald van 1GB per seconde.

 

Een andere mogelijkheid om internet te verkrijgen in je woning is via DSL (Digital Subscriber Line). DSL gaat via de telefoonlijn. Hoe langer de kabel is ten opzichte van de centrale, hoe meer geruis er optreed. Met een wijkkast kan dit geruis worden beperkt wat de internetsnelheid ten goede komt. Het is dus afhankelijk van je woning hoe snel internet er gerealiseerd kan worden. Als je kiest voor een alles-in-één pakket dient er rekening te worden gehouden met het feit dat als je tv kijkt, je snelheid van internet omlaag gaat, doordat de bandbreedte wordt verkleint.

 

De meest mensen in Nederland maken gebruik van een glasvezelverbinding. Waar kabel en DSL via een koperen draad naar je woning worden gestuurd, gaat dat met een glasvelkabel via een haarfijne kabeltjes waarbij een laser de internet naar je woning stuurt. Glasvezel is de snelste manier van internet waarbij er snelheden tot 500 m/bit per seconde kunnen worden behaald en in sommige gemeente zelfs 1GB per seconde. Voor veel grote bedrijven in Nederland die in the cloud werken is dit daarom de beste optie. Ook voor consumenten die snelheid belangrijk vinden is glasvezel aan te raden. vergelijk hier de goedkoopste internet abonnementen.

 

Snelste internet provider 2019

 

Begin dit jaar heeft T-mobile de internetsnelheid van het glasvezelabonnement verhoogd naar 750 MB/s upload- en downloadsnelheid. Hierdoor is T-mobile op dit moment de snelste internetprovider. Zoals hierboven is besproken is het echter geheel afhankelijk van je woning welke provider het snelste is.

Met de postcodecheck van internetvergelijk.nl kan je zien wat de beste optie is voor jouw postcode.

LEQUAL Amsterdam Entrada 400, Amsterdam-Duivendrecht 085-3030244 info@lequal.nl www.internetvergelijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).