bruisende zaken

In het volste vertrouwen

In het volste vertrouwen

01-12-2023

Discriminatie, pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag… het komt helaas maar al te vaak voor binnen organisaties, zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Dan is het prettig als een organisatie beschikt over een vertrouwenspersoon waar werknemers terechtkunnen. Iets wat helaas nog niet altijd het geval is, aldus Rinske Bos van BOIS Dienstverlening.

Ben je manager of directeur binnen een organisatie en wil jij weten wat een externe vertrouwenspersoon voor jouw onderneming kan betekenen? Maak dan nu een afspraak met Rinske Bos voor een gratis intakegesprek: 06-12216873.

BOIS Dienstverlening richt zich onder andere op bewindvoering en begeleiding in de zorg. Rinske is sinds enige tijd ook actief als extern vertrouwens-persoon: “Organisaties die meer dan vijftig medewerkers in dienst hebben, zijn volgens de Arbowet en de Wet op het Huis van de Klokkenluiders verplicht om een vertrouwenspersoon in te stellen. Dat kan een interne of een externe vertrouwenspersoon zijn. Voordeel van het inschakelen van een vertrouwenspersoon buiten je eigen organisatie is dat deze geheel onafhankelijk is en geen enkel belang heeft bij wat er speelt. Dat maakt voor werknemers de drempel lager om daadwerkelijk een klacht te melden bij de vertrouwenspersoon.”

Een luisterend oor of meer

“Voor werknemers is het fijn om te weten dat hetgeen we bespreken in principe binnenkamers blijft, met uitzondering van situaties waarin sprake is van (ernstige) strafbare feiten, zoals bijvoorbeeld fraude of grensoverschrijdend sociaal gedrag. Dan kan de politie moeten worden ingelicht. Als vertrouwenspersoon luister ik naar de cliënt en denk ik mee over welke (vervolg)stappen hij of zij het beste kan zetten. Of wat ik kan doen. Bijvoorbeeld het arrangeren van een gesprek tussen cliënt en een collega of leidinggevende. In sommige gevallen volstaat een luisterend oor. Het zich kunnen uiten over een bepaalde werkgerelateerde situatie kan heel opluchtend werken. Het behoeft geen betoog dat zowel werknemer als de organisatie baat bij dergelijke interventies kunnen hebben.”

Positief voor zowel werknemers als werkgevers

BOIS Dienstverlening | Rinske Bos | Zutphen | 06-12216873 | ricybole@hotmail.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).