Zutphen BRUIST

Bruist > Zutphen BRUIST

Edities juni 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van juni.

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

Meest bekeken

Bruisende verhalen

Gezond & Welzijn

Tulpenroute

De Tulpenroute bestaat uit twee fiets-routes in de omgeving van de Keukenhof: de blauwe en de paarse Keukenhof route.

Lees verder »
Vrije tijd, vervoer & vakantie

Kajakken in Dinant

Kajakken in Dinant biedt een onvergetelijke ervaring op de prachtige rivier de Maas. Deze activiteit is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers.

Lees verder »
Gezond & Welzijn

Eigentijdse mode voor iedere vrouw

Het ondernemen zit bij Angeles Wareham in het bloed. Bijna tien jaar geleden opende ze in Loosdrecht een damesmodezaak met de treffende naam Que Chula. Vijf jaar later kwam er een tweede vestiging bij in Kortenhoef. “Que Chula betekent in het Spaans letterlijk ‘heel mooi’. We willen dan ook dat de dames die bij ons komen, zich dankzij onze kleding prachtig voelen”, aldus Angeles.

Lees verder »
Gezond & Welzijn

Dé betrouwbare oplossing voor al uw evenementen

Geef je een feest of organiseer je een festival en heb je een stretchtent nodig? Zoek dan niet verder! Ben en Mike van Ekeris, eigenaren van Van Ekeris Tenten, hebben ongetwijfeld een oplossing op maat voor je. “We leveren áltijd de stretchtent – en eventueel vlondervloer – die het best aansluit op jouw wensen.” De broers hebben meer dan 20 jaar ervaring in stretch-tenten, bieden kwaliteit tegen scherpe tarieven en streven naar tevredenheid van klanten met een toegewijd team.

Lees verder »
Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Alle verhalen in Zutphen

Zutphen: historische stad vol cultuur, charme en prachtige middeleeuwse architectuur.

De regio Zutphen, gelegen in het hart van Gelderland, Nederland, vormt een fascinerende mozaïek van historische rijkdom, culturele diepgang en adembenemende natuurlijke landschappen. Deze pittoreske streek, gedomineerd door de oude Hanzestad Zutphen, is doordrenkt van een rijke geschiedenis en biedt een schat aan ontdekkingsmogelijkheden voor zowel de cultuurminnaar als de natuurliefhebber.

 

Zutphen zelf staat bekend als een architectonisch juweel, met zijn goed bewaarde middeleeuwse centrum, inclusief de imposante Sint Walburgiskerk en de oude stadsmuren die nog steeds getuigen van zijn historische grandeur. De stad is een ware trekpleister voor liefhebbers van geschiedenis en erfgoed, met zijn sfeervolle, smalle straatjes en historische gebouwen die tevens het toneel vormen voor een bruisend cultureel leven.

 

Cultureel gezien is Zutphen een centrum van literaire en artistieke activiteiten, met jaarlijkse hoogtepunten zoals het gerenommeerde literatuurfestival. Dit evenement trekt schrijvers en lezers uit heel Nederland. Musea zoals het Stedelijk Museum Zutphen en het Museum Henriette Polak verrijken het culturele landschap verder door de fascinerende verhalen van Zutphen’s verleden en zijn levendige kunstscene tentoon te stellen.

 

De natuur rondom Zutphen nodigt uit tot verkenning en ontspanning. De rivier de IJssel biedt idyllische rivierlandschappen, perfect voor wandel- en fietstochten, terwijl nabijgelegen natuurgebieden zoals de Veluwezoom en het IJsseldal een rijke diversiteit aan flora en fauna tentoonspreiden, ideaal voor de echte natuurliefhebbers.

 

De omliggende dorpen zoals Vorden, Warnsveld, en Eefde, versterken de charme van de regio met hun eigen unieke historische en culturele bezienswaardigheden. Van statige kastelen en landhuizen tot levendige lokale markten en festivals, deze dorpen bieden een glimp van een rustiger, landelijk leven dat contrasteert met het stedelijk ritme van Zutphen.

 

Samengevat biedt de regio Zutphen een rijke mix van historie, cultuur en natuur. Het is een regio die niet alleen het hart, maar ook de ziel voedt en inspireert, waardoor het een uitmuntende keuze is voor iedereen die op zoek is naar authenticiteit en schoonheid in één van de meest schilderachtige hoekjes van Nederland.