Zomerse cocktail Strawberry Basil Daiquiri

Bruist > News > België Bruist > Brasschaat Bruist > Geniet > Zomerse cocktail Strawberry Basil Daiquiri

Zomerse cocktail Strawberry Basil Daiquiri

Een Strawberry Basil Daiquiri is een heerlijke en verfrissende twist op de klassieke cocktail. Een Eenvoudig recept dat je thuis kunt maken:

Ingrediënten:

4 – 5 verse aardbeien, een handvol verse basilicumblaadjes, 60 ml witte rum, 30 ml vers limoensap, 15 ml suikersiroop en ijsblokjes.

Benodigdheden:

Cocktailshaker, zeef en een glas (bij voorkeur een coupeglas)

Bereidingswijze:

1 Voorbereiding van de ingrediënten: – Was de aardbeien en basilicumblaadjes. – Snijd de aardbeien in kwarten en doe ze samen met de basilicumblaadjes in de cocktailshaker. 2 Muddlen: – Gebruik een muddler om de aardbeien en basilicum licht te pletten in de shaker. Dit helpt om de sappen en aroma’s vrij te maken. 3 Toevoegen van vloeistoffen: – Voeg de witte rum, het vers limoensap en de suikersiroop toe aan de shaker. 4 Shaken: – Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig voor ongeveer 15-20 seconden. Dit zorgt ervoor dat de cocktail goed gekoeld en gemengd wordt. 5. Serveren: – Zeef de cocktail in het gekoelde coupeglas. Gebruik een fijne zeef om de kleine stukjes basilicum en aardbei eruit te filteren.

Tips:

– Suikersiroop maken: je kunt een-voudig suikersiroop maken door gelijke delen suiker en water te verwarmen totdat de suiker volledig is opgelost. Afkoelen voor gebruik. – Voeg meer of minder suikersiroop toe, afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt hebben.

Geniet van je heerlijke cocktail!

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »