Zoeken naar een ‘Ik zou je zo graag een GROTE ROZE BRIL op willen zetten!’

Bruist > News > België Bruist > Belgische grensstreek BRUIST > Gezond & Welzijn > Zoeken naar een ‘Ik zou je zo graag een GROTE ROZE BRIL op willen zetten!’

Zoeken naar een ‘Ik zou je zo graag een GROTE ROZE BRIL op willen zetten!’

PAS OP: GEVAAR! Ons lichaam scant continu de omgeving op mogelijks gevaar. Waarom? Om daar tijdig op te reageren en onszelf terug in veiligheid te brengen. Iets dat we hebben geërfd van onze voorouders. Negativiteit lijkt dus steeds voorop te staan waardoor het voelen van positiviteit een uitdaging is.

MICROMOMENTJE GELUK:

Er zijn wel degelijk signalen van veiligheid/positiviteit. Ik noem ze graag glimmers of veiligheidjes. Een glimmer kan vanalles zijn: de ochtendzon op jouw gezicht, een compliment, bloemen die heerlijk ruiken, onder een dekentje liggen, vogels die fluiten,… Het is een moment van instant geluk of rust, keer op keer opnieuw. Glimmers doen ons zenuwstelsel ontspannen en herstellen. Stresshormonen worden daardoor afgebroken. Aangezien we voortdurend onder stress staan, zijn glimmers dus van groot belang. Het zorgt voor een gezonde balans tussen stress en ontspanning.

EEN GROTE ROZE BRIL?

Doordat ons lichaam altijd zoekt naar gevaar, kom je glimmers niet vanzelf tegen. Het vraagt oefening om ze bewust op te merken. Glimmers zijn overal. Ik nodig je uit om op onderzoek te gaan. En voor je het goed en wel beseft, heb je een boek vol met veiligheidjes. Ik zet met alle plezier een grote roze bril op jouw snoet, want dat verdien jij!


Bedrijf: Sprankel stresscoaching | Bosduinstraat 26, 2990 Wuustwezel | 0032-499632751 | lien.deceunynck@hotmail.com

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »