Van toeval naar succes

Bruist > News > Nederland Bruist > DEN BOSCH BRUIST > Gezond & Welzijn > Van toeval naar succes

Van toeval naar succes

In Nuland ontmoeten we Kitty Wolf, de bevlogen oprichtster van Colon in Balance. “Mijn reis begon onverwacht op een dag die ik me nog goed herinner,” vertelt Kitty met een glimlach. Terwijl ze de dame die haar opleidde naar Schiphol bracht, ontstond het idee voor vervolgbehandelingen. “Dat voorstel was een keerpunt in mijn carrière.”

Het was midden in de zomer toen Kitty besloot om één dag per week darmspoelingen aan te bieden. “Maar toen verscheen Patty Brard in september op televisie en ik realiseerde me dat darmspoelingen meer bekendheid nodig hadden,” herinnert ze zich. De echte doorbraak kwam in december 2004 met een artikel in Total Life. “Vanaf januari tot en met juni 2005 zat mijn praktijk vol met zes tot acht spoelingen per dag, vijf tot zes dagen per week. Het was een hectische periode, maar ook een bevestiging van de behoefte aan deze behandeling. Toch voelde ik na een half jaar dat iets ontbrak. De herhaling van het proces – water erin, water eruit – werd routine. Toen kwamen er twee cliënten die emotioneel belast waren en ik besloot mijn achtergrond als lifecoach in te zetten. Dat was ook een keerpunt.”

Een unieke aanpak

“Mijn passie voor het ontlasten van mensen op emotioneel vlak ontstond toen. De combinatie van darmspoelingen en lifecoaching bleek effectief. Deze aanpak begon ik te verfijnen in juni 2005 en het werd de basis van mijn huidige methode. Mijn educatie speelde een cruciale rol in mijn benadering. Ik begon met de sportacademie omdat ik in militaire dienst wilde, maar toen dat niet door ging, had ik allerlei baantjes. Uiteindelijk vond ik mijn weg in netwerkmarketing, waar ik leerde dat persoonlijke ontwikkeling belangrijker is dan bedrijfsontwikkeling. Via deze weg ontdekte ik Anthony Robbins en zijn lifecoaching methode. Deze vaardigheden paste ik toe in mijn praktijk, waar ik de medische basiskennis van mijn sportopleiding kon combineren met mijn praktijkervaring. Een grote uitdaging in de beginjaren was de acceptatie van complementaire geneeskunde. Negatieve berichten over darmspoelingen in de media moesten telkens weerlegd worden. Ik zeg altijd: “Waar je gezondheid begint,” want ik geloof dat een schone dikke darm de basis is voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam.”

Oude wijsheid, nieuwe methode

“Het idee dat darmspoelingen nieuw zijn, is een misvatting. Deze therapie wordt al sinds 1500 voor Christus toegepast.” Een mijlpaal in haar carrière was de ontwikkeling van de Emotional Release Methode. “Ik ontdekte dat specifieke delen van de darm resoneren met bepaalde organen en emoties. Dit inzicht kwam tot uiting in een poster die ik in mijn praktijk ophing.”

Uitdagingen en tegenslagen

In 2019 verhuisde Kitty haar praktijk naar Nuland. “De coronapandemie bracht tegenslagen. De lockdowns maakten het moeilijk om cliënten te behandelen, maar deze periode was ook een les in veerkracht.”

Blijven bij de visie

Ondanks de uitdagingen blijft Kitty trouw aan haar visie. “Ik ga niet mee in elke nieuwe dieettrend, maar focus op het reinigen van het lichaam. De technologieën die ik gebruik zijn veilig en betrouwbaar,” legt ze uit. Naast haar werk vindt Kitty ontspanning in dansen en zingen. “Deze activiteiten geven me energie en houden me in balans,” zegt ze stralend.

Advies aan ondernemers

Tot slot deelt Kitty haar advies aan toekomstige ondernemers: “Volg je hart en intuïtie, vooral als je omgeving sceptisch is. Mijn succes komt voort uit het vertrouwen in mijn eigen pad, ondanks de obstakels die ik tegenkwam. Mijn doel is om darmtherapie net zo normaal te maken als een bezoek aan de tandarts. Echte schoonheid en gezondheid beginnen van binnenuit.”


“Volg je hart en intuïtie”


Address: Colon in Balans Zandstraat 13, Nuland 06 – 52 06 36 42 www.coloninbalance.com

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »