Uit elkaar: Birdnesting?

Uit elkaar: Birdnesting?

Als ouders uit elkaar gaan, moet er een zorgregeling voor de kinderen worden afgesproken. In Nederland kennen wij geen ‘standaard’ zorgregeling. Ouders kunnen een zorgregeling afspreken die past bij hun eigen situatie.


Vaak wordt gedacht aan een regeling waarbij de kinderen afwisselend bij vader en moeder verblijven. De kinderen gaan dan dus heen en weer tussen twee huizen. Ook kan gedacht worden aan een regeling waarbij niet de kinderen heen en weer gaan tussen twee huizen, maar de ouders. Zeker als er (voor een van de) ouders nog geen geschikte nieuwe woonruimte is, kan dit een optie zijn. Dit wordt birdnesting genoemd: de kleine vogeltjes blijven veilig op het nest en de ouders vliegen in en uit. Of birdnesting goed uitpakt, hangt af van veel factoren, zoals de leeftijd van de kinderen en de verstandhouding tussen de ouders. Voor een geslaagde birdnesting is het noodzakelijk dat ouders basisafspraken met elkaar kunnen maken. Denk aan afspraken over de boodschappen (het is heel vervelend het huis altijd achter te laten met een volle ijskast en aan te treffen met een lege ijskast) en verblijf van nieuwe partners. De ervaren mediators van BSS Familierecht kunnen u hierbij goed en praktisch begeleiden.


AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »