bruisende zaken

Hormonen in Balans Voel je goed, elke maand weer!

Hormonen in Balans Voel je goed, elke maand weer!

01-09-2024

Is je cyclus twaalf keer per jaar een feest? Of heb je, net als 60 tot 80% van de vrouwen, last van pijn, vermoeidheid, of stemmingsklachten? De kans is groot dat er een aantoonbare onbalans in je hormonen is.

Onze leefstijl, stress, en hormoonverstorende (chemische) stoffen in onze omgeving zetten onze gezondheid onder druk. Ze kunnen daardoor je cyclus flink verstoren. Voor veel vrouwen betekent dit dat ze een aantal dagen per maand beduidend minder goed functioneren of zich zelfs ziek moeten melden. Ook grijpen veel vrouwen naar pijnstillers zoals paracetamol.

Kan dat niet anders? Jazeker! Ons westerse eetpatroon bevat veel omega-6 vetzuren. Te veel van deze vetzuren bevorderen ontstekingen in je lichaam, en helaas ook menstruatiepijn. Zet daarom meer vette vis, zaden, en pitten (zoals lijnzaad en hennepzaad) op het menu. Schrap bewerkte producten die veel omega-6 bevatten. Door toenemende milieuvervuiling staan we sterk bloot aan hormoonverstorende stoffen. Deze lijken soms op lichaamseigen hormonen, waardoor je lichaam in de war raakt. Ze belasten ook de lever, die onze hormonen moet ontgiften.

Hierdoor kan oestrogeendominantie ontstaan, wat vaak de oorzaak is van bovenstaande klachten. Daarom is het belangrijk om lief te zijn voor je lever, zodat hormonen beter worden ontgift.

Wil je de natuur een handje laten helpen? Vrouwenmantel kan bijvoorbeeld worden ingezet bij hevige menstruatiebloedingen, pijnlijke menstruatie en kramp, en overgangsklachten zoals slaapproblemen.

Wil je weten wat je kunt doen om je hormonen in balans te houden? Neem dan contact op!

Jasmijnstraat 32, Tilburg | +31 6 14102448 | www.tilianatura.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11029 - Sylfeet-pedicure