bruisende zaken

De huidpoli

De huidpoli

01-05-2024

Bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort heeft iedere dierenarts zijn eigen interessegebied. Op een vast tijdstip in de week hebben we de zogeheten ‘huidpoli’, waarin dieren met uiteen- lopende huidproblemen welkom zijn.

Huidproblemen zijn vaak problemen die langere tijd spelen en erg frustrerend kunnen zijn. Tijdens deze afspraak proberen onze dierenartsen erachter te komen wat er speelt met uw huisdier, welke behandeling we het beste kunnen inzetten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de klachten onder controle blijven.

Symptomen van een huidaandoening kunnen onder andere zijn: Jeuk Terugkerende oorontstekingen Rode pootjes Wondjes rondom de kop en nek Kale plekken Rode bultjes of juist korstjes op het lichaam Vettige vacht of huid Huidschilfers

Aanpak

Bij huidproblemen is de geschiedenis van uw dier en zijn of haar omgeving erg belangrijk. Tijdens een uitgebreide intake zullen relevante zaken uitgevraagd worden om zo een compleet beeld te krijgen. Hierna zullen we uw dier onderzoeken en indien nodig ook monsters nemen, zoals oorswabs of afkrabsels. Deze monsters zullen we vervolgens zelf onderzoeken of opsturen naar het laboratorium indien nodig. Vervolgens zullen we een plan van aanpak maken, dat deels zal bestaan uit het behandelen van de symptomen (bijvoorbeeld door het gebruik van jeukremmers of oorzalf). We zullen ons echter ook focussen op het aanpakken van onderliggende oorzaken om zo een terugval te voorkomen.

Genezen, en dan klaar?

Er zijn enkele huidaandoeningen die we erg goed kunnen behandelen en die dan ook niet meer terugkomen, zoals bijvoorbeeld een vlooienallergie. Er zijn echter ook veel huidaandoeningen die chronisch zijn en die we niet kunnen genezen en die soms opvlammingen zullen hebben. Een bekend voorbeeld hiervan is een omgevingsallergie bij de hond en kat, wat u kunt vergelijken met hooikoorts bij de mens. Hoewel we bepaalde aandoeningen dus niet kunnen genezen, is ons doel om samen met u een plan op te stellen waardoor uw viervoeter comfortabel en zonder

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor: cardiologie, chirurgie, dermatologie, laparascopische sterilisaties, diagnostische beeldvorming, laboratoriumonderzoek en tandheelkunde. Zo krijgt ieder dier de beste zorg onder één dak.

Supervriendelijke medewerkers met een groot inlevingsgevoel. Theo Top mensen met hart voor dieren. Jos Ze zijn heel bekwaam, erg lief voor dieren en stellen de baasjes ook gerust. Weten heel goed waarover ze praten, erg professioneel. Merlin Goede medische hulp voor onze dierbaarste huisgenoten. MartijnOns advies is om ieder jaar uw huisdier te laten vaccineren en te laten controleren. Heeft u nog vragen? Wij staan u graag te woord.

Belgeren 1, Den Bosch 073 - 641 65 78 | maaspoort@anicura.nl www.anicura.nl/maaspoort

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).