Poetsen alleen is niet genoeg…

Bruist > News > Nederland Bruist > Alkmaar/ De Zaanstreek Bruist > Gezond & Welzijn > Poetsen alleen is niet genoeg…

Poetsen alleen is niet genoeg…

Als ik naar de mondhygiëne vraag bij mijn patiënten komen zij vaak niet verder dan alleen 1 of 2 maal daags tandenpoetsen. Maar met alleen tandenpoetsen maak je niet je volledige gebit schoon. Tandvleesproblemen beginnen daarom meestal tussen de tanden en kiezen.


Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om ook tussen de tanden en kiezen te reinigen. Als je je gebit reinigt door alleen maar te poetsen maak je je gebit maar voor 50% schoon. De haren van de tandenborstel komen namelijk niet tussen de tanden en kiezen en ook hier gaan veel plak en voedselresten zitten. Deze bacteriën laten na 24 uur afvalstoffen los, waardoor het tandvlees gaat ontsteken. Het is daarom raadzaam om dagelijks met tandenstokers of ragertjes (tegenwoordig ook te koop van kunststof) tussen de tanden en kiezen te reinigen. In eerste instantie zal het misschien bloeden, maar als u dit dagelijks volhoudt is de bloeding met 5 tot 7 dagen over en wordt het tandvlees mooi roze, stevig en gezond. Start dus nog vandaag!! Ontstoken tandvlees is namelijk zeer schadelijk, niet alleen voor het behoud van het gebit maar voor de algehele gezondheid! Mocht u hiermee moeite hebben, kunt u altijd een afspraak met mij maken. Uw bezoek wordt geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende tandartsverzekering vergoed en u bent vrij in de keuze van uw mondhygiënist.


Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »