Paardencoaching de spiegel van de natuur

Bruist > News > Nederland Bruist > Amsterdam Bruist > Gezond & Welzijn > Paardencoaching de spiegel van de natuur

Paardencoaching de spiegel van de natuur

Paardencoaching is een effectieve, ervaringsgerichte manier van coachen, waarbij problemen op duidelijke en aanvaardbare wijze worden neergezet. Je kunt er direct mee aan de slag omdat de feiten worden verteld door een paard, waarbij je niet moet vergeten dat paarden altijd de waarheid spreken.


Onze therapie kan toegepast worden bij autistische of ontwikkelingsver-traagde kinderen. De coach en de paarden helpen de kinderen de oplossing in zichzelf te zoeken om de gewenste doelen te bereiken. Ieder kind is uniek en heeft recht op een unieke behandeling. Er wordt gewerkt vanuit het probleem dat jouw kind zelf ervaart. In de sessies wordt vooral uitgegaan van de mogelijk-heden van het kind, niet van zijn belemmeringen. Doordat de therapie niet expliciet gericht is op de onmogelijkheden van het kind, zijn sommige kinderen zich er niet eens van bewust dat het een therapie is. Ze vinden het leuk om met de paardjes om te gaan, dit versterkt hun interne motivatie. Ervaar zelf of als team welke inzichten paarden kunnen bewerkstelligen en kom van daaruit tot succesvolle oplossingen en inzichten. Gun het jezelf of je team om deze manier van coachen te ontdekken en te kijken hoe je individueel en/of als team kunt groeien.


Vikingpad 28, Amsterdam I 06-41034843 | www.floradorpranchteamcoaching.nl

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »