Bruisende zaken

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon?

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon?

23-08-2024

Sommige mensen nemen bij het verlengen van hun telefoonabonnement altijd een nieuwe telefoon. Anderen kiezen ervoor om een mobiele telefoon los aan te schaffen op het moment dat de oude aan vervanging toe is of op het moment dat er een telefoon is uitgekomen die ze graag willen hebben. In beide gevallen is het, als je een telefoon gaat uitzoeken, wel handig om van tevoren te weten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Bedenk bijvoorbeeld van tevoren wat je wilt gaan doen met je mobiele telefoon en wat niet. Wil je bijvoorbeeld alleen bellen met je mobiele telefoon? Of wil je er bijvoorbeeld ook spelletjes op kunnen spelen? In onderstaand artikel lees je meer over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een mobiele telefoon.

Wat wil je gaan doen met de mobiele telefoon?

Het belangrijkste is om van tevoren na te denken over wat je precies wilt gaan doen met de nieuwe mobiele telefoon. Natuurlijk wil je ermee gaan bellen maar wat ga je er nog meer mee doen? Vind je het bijvoorbeeld leuk om foto’s te maken en doe je dit veel en vaak? Dan is het handig om je te verdiepen in de verschillende cameramogelijkheden van de mobiele telefoons. Als je veel foto’s maakt kun je het beste een telefoon met een goede camera kopen, zoals de iphone se 2022. Hier zit veel verschil in. Als je het belangrijk vindt dat je veel apps kunt gebruiken is het handig om te kiezen voor een telefoon met veel opslagruimte. Als je juist alleen maar wilt bellen met je mobiele telefoon kun je het beste een simpel model aanschaffen. Deze zijn vaak eenvoudig in gebruik en zijn ook vaak een stuk goedkoper. Als je dus toch geen gebruik maakt van de extra opties is een eenvoudige mobiele telefoon dus een prima keuze.

 

Refurbished of nieuw?

Tegenwoordig bieden veel winkels ook refurbished telefoons oftewel tweedehands telefoons aan. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan de nieuwe varianten en het is natuurlijk duurzaam om een mobiele telefoon niet weg te gooien maar te hergebruiken. De winkels kijken de refurbished telefoons van tevoren helemaal na en maken ze helemaal leeg. Ze zien er hierdoor van binnen en van buiten vaak nog als nieuw uit. Mocht je iets minder geld te besteden hebben maar toch een nieuwe fairphone 4 nodig hebben dan is dit dus een hele goede optie.

 

De grootte van je smartphone

Bedenk ook van te voren na over het formaat van de smartphone die je wilt hebben. Een grotere telefoon kan aantrekkelijk zijn omdat je dan ook een groter beeldscherm hebt en je er hierdoor goed op kunt kijken. Als je bijvoorbeeld veel werkt op je mobiele telefoon is dit vaak een goede optie. Houd er wel rekening mee dat een grote mobiele telefoon ook zwaarder is en meer ruimte inneemt in een klein tasje. Dit kan bijvoorbeeld als je uitgaat weer wat lastiger zijn. Als je je mobiele telefoon alleen gebruikt om te bellen is een kleiner model sowieso aan te raden.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere