Kom tot rust

Kom tot rust

We haasten ons vaak van de ene taak naar de andere en offeren slaap op om zoveel mogelijk te doen. Deze constante stress kan onze gezondheid ernstig schaden. Stress activeert onze vecht-of-vluchtreactie, wat hartslag en ademhaling verhoogt

Dit is echter vaak onnodig en leidt tot chronische stress. Het is belangrijk om te ontspannen, niet alleen na het voltooien van taken, maar ook om onze gezondheid te beschermen. Door ademhalingstechnieken voor ontspanning dagelijks toe te passen, kunnen we stress beheren en een gezond, vervuld leven leiden. Ontspanningsademhaling helpt ook tegen snelle, oppervlakkige ademhaling in stressvolle situaties, wat onze ademhaling verbetert en lichamelijke klachten vermindert.

Wim Hof Ademhalingsoefeningen

Met de ademhalingsoefeningen van Wim Hof leer je het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden en het sneller te laten overschakelen van de vecht-of-vluchtreactie naar een staat van ontspanning. De ademhalingsoefening gaat als volgt:

Neem 30-40 diepe ademhalingen

Laat dan de lucht uit en stop met ademen. Houd vast tot de drang om te ademen terugkeert. Wanneer je de drang voelt om weer te ademen, adem diep in en houd je adem ongeveer 15 seconden vast. Laat de adem los om de ronde te voltooien. Herhaal dit 3-4 keer.


LET OP: ademhaling volgens de Wim Hof-methode kan de motorische controle beïnvloeden en in zeldzame gevallen tot bewustzijnsverlies leiden. Ga altijd zitten of liggen als u de technieken oefent. Oefen nooit in of nabij watermassa’s, terwijl u een voertuig bestuurt, of in een andere situatie waarin bewustzijnsverlies u of anderen schade kan toebrengen.


Address: www.wimhofmethod.com

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »