Ontdek

Paella

Paella

01-10-2024

Op Ibiza, net als in de rest van Spanje, is paella een geliefd gerecht dat op diverse manieren wordt bereid. Deze iconische rijstschotel biedt een scala aan smaken en variaties, waarbij elke versie zijn eigen unieke karakter heeft. Hier zijn enkele populaire soorten paella die je op het eiland kunt tegenkomen:

Paella Valenciana: Deze klassieke versie is oorspronkelijk afkomstig uit Valencia, maar is ook op Ibiza erg populair. De Paella Valenciana wordt bereid met een mix van kip, konijn, groene bonen en tomaten en wordt vaak aangevuld met saffraan voor de kenmerkende gele kleur. Het gerecht wordt meestal geserveerd met een zijdezachte bouillon die de rijst een rijke smaak geeft.

Paella de Mariscos: Voor de liefhebbers van zeevruchten is de Paella de Mariscos een geweldige keuze. Deze versie bevat een overvloed aan zeevruchten, zoals garnalen, mosselen, schelpen en inktvis, aangevuld met een lichte tomatensaus en kruiden. De smaak van de zeevruchten vermengt zich perfect met de rijst, wat zorgt voor een heerlijke en verfijnde maaltijd.

Paella Mixta: De Paella Mixta combineert vlees en zeevruchten, waardoor het een veelzijdige optie is voor diegenen die zowel van land- als zeedieren houden. Dit type paella bevat vaak een mix van kip, zeevruchten, chorizo en groenten, wat zorgt voor een rijkere smaak en een kleurrijk gerecht.

Paella Vegetariana: Voor vegetariërs of diegenen die een lichtere optie zoeken is de Paella Vegetariana een uitstekende keuze. Deze versie is volgepropt met diverse groenten zoals paprika, courgette, aubergine en soms zelfs artisjokken en doperwten. Het gerecht wordt vaak op smaak gebracht met saffraan en kruiden, zonder dat er vlees of zeevruchten aan te pas komen.

Paella de Fideuà: Hoewel dit technisch gezien geen paella is maar een soortgelijke schotel, is de Fideuà een smakelijke variant die gebruikmaakt van pasta in plaats van rijst. Vaak bereid met zeevruchten en een rijke visbouillon en heeft een verrassende, maar heerlijke twist op het traditionele recept.

Op Ibiza vind je deze variaties van paella in vele restaurants en eetgelegenheden, van gezellige tapasbars tot chique eetgelegenheden. Elk gerecht biedt een unieke ervaring van de Spaanse keuken.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Sir Joan
Sir Joan
Ibiza Bruist

Hacienda Na Xamena
Hacienda Na Xamena
Ibiza Bruist



 Atzaró Beach
Atzaró Beach
Ibiza Bruist

Shamarkanda
Shamarkanda
Ibiza Bruist

La Torreta Ibiza
La Torreta Ibiza
Ibiza Bruist


Oktoberfest
Oktoberfest
Ibiza Bruist

Halloween 2024
Halloween 2024
Ibiza Bruist

Día de la Hispanidad
Día de la Hispanidad
Ibiza Bruist

La CHICKERIA
La CHICKERIA
Ibiza Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).