bruisende zaken

Passie voor brouwen

Passie voor brouwen

01-05-2023

Het kostte zes jaar aan bloed, zweet, tranen en een heleboel spaargeld, maar dat had Jeroen van der Velden maar al te graag over voor een van zijn grootste passies: bier brouwen in zijn eigen Brouwerij het 58e genot. Hij verhuisde er samen met zijn gezin zelfs voor naar een andere woning. “En ik heb er geen seconde spijt van!”

Zodra je met Jeroen in gesprek raakt, merk je aan alles dat bier brouwen tegenwoordig niet alleen zijn fulltime baan is, maar ook een enorme passie. “Het begon zeventien jaar geleden met een brouwcursus en inmiddels neemt het steeds professionelere vormen aan”, vertelt de bevlogen ondernemer trots. “We zijn er dus zelfs voor verhuisd naar een andere woning met daarnaast een oude boomkwekerij. Met hulp van vrienden en familie hebben we keihard gewerkt om deze om te toveren tot brouwerij.”

Ambachtelijk gebrouwen

En het resultaat mag er wezen! Ze creëerden niet alleen een brouwerij, maar ook een proeflokaal tussen de brouwketels en een gezellig terras aan de achterkant van het gebouw met het nodige vermaak voor kinderen. “Hier kunnen onze gasten genieten van al onze met liefde gebrouwen bieren.” Nu zijn dat nog hoofdzakelijk wat zwaardere donkere bieren, maar er wordt hard gewerkt om ook wat frissere, zomerse biertjes aan het aanbod toe te voegen. “Allemaal op ambachtelijke wijze gebrouwen, dus daar komt heel wat handwerk bij kijken”, lacht Jeroen. “Maar ik doe het graag. Het blijft geweldig om dag in dag uit met bier bezig te mogen zijn, te mogen experimenteren met smaakcombinaties en brouwprocessen en dan uiteindelijk iets heerlijks te brouwen waar de mensen echt van genieten. Hier bij ons in de brouwerij, of in een van de cafés hier in Zundert die, net als een aantal slijterijen in de omgeving, ook ons bier verkopen. Proost!”

Brouwerij Het 58e Genot Achtmaalseweg 137A, Zundert Tel . 06-14493796 Eigenaar: Jeroen van der Velden www.58egenot.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


01078	Titambire