Etten-Leur Bruist

Bruist > Etten-Leur Bruist

Edities juni 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van juni.

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

Meest bekeken

Bruisende verhalen

ETTEN LEUR BRUIST

Rust in hoofd en lichaam

Ik heb zelf door een mooie zoektocht ondervonden dat het helend werkt wanneer je je hoofd, hart en buik met elkaar in verbinding brengt. Dit kan heel veel ongemakken verminderen of zelfs laten verdwijnen. Ook bij jou. Zowel lichamelijke als geestelijke ongemakken worden door mij, Linda Matijsen, bekeken als geheel, want jij bent meer dan alleen jouw ongemak.

Lees verder »
ETTEN LEUR BRUIST

Heb jij groene vingers? Kom dan naar IJgenwys en Anders.

Bij IJgenwys en Anders werken vakkundige begeleiders die met lef voorbij elke beperking kijken. Wat is jouw talent en wat wil jij leren? Houd je van buiten werken, omgaan met dieren, doe je liever onderhoud of groenvoorziening? Misschien werk je liever binnen in de schoonmaak of catering? Een puzzel maken of een vlieggordijn? Voor bijna iedereen is er een passend aanbod.

Lees verder »
Eten & drinken

Dé huiskamer voor de Leur

Al 135 jaar een begrip in Etten-Leur: Café Zaal Roeloffs, ook wel bekend als Hof van Holland. Een gezellig café waar iedereen welkom is voor een biertje of een kop koffie en ook van de bijbehorende zaal wordt dankbaar gebruikgemaakt door heel wat verenigingen. “Het is echt een ontmoetingsplek hier in het dorp”, aldus eigenaar Wim Roeloffs.

Lees verder »
Alle verhalen in Etten-Leur

Etten-Leur: levendige gemeente met rijke historie en moderne voorzieningen.

Etten-Leur, gelegen in de levendige provincie Noord-Brabant in Nederland, biedt een fascinerende combinatie van historische charme en moderne voorzieningen. Deze regio, met diepe wortels in de Nederlandse geschiedenis, biedt zowel bezoekers als inwoners een rijke culturele ervaring en een aangename leefomgeving.

 

Het centrum van Etten-Leur is getransformeerd van een rustig dorp naar een bruisende gemeente, compleet met moderne winkelcentra, diverse kunstgalerijen en een scala aan eetgelegenheden. Een van de culturele hoogtepunten is de Van Goghkerk, een belangrijk historisch monument dat de banden van de beroemde schilder Vincent van Gogh met deze plaats belicht; zijn vader was hier predikant. Dit erfgoed maakt Etten-Leur een magneet voor kunstliefhebbers en geschiedenisenthousiastelingen.

 

De natuur rondom Etten-Leur nodigt uit tot ontdekking en ontspanning. Het uitgestrekte landschap van de Polder, ideaal voor fiets- en wandeltochten, laat bezoekers genieten van open velden en rustieke boerderijen. Het nabijgelegen Nationaal Park De Biesbosch biedt een unieke natuurervaring met zijn waterrijke omgeving, ideaal voor kanoën en vogelspotten.

 

Culturele evenementen en festivals zoals het Just Dance Outdoor festival en het jaarlijkse Bierfestival verrijken het sociale leven in Etten-Leur. Deze evenementen brengen lokale gemeenschappen en bezoekers samen, versterken de gastvrije geest van de regio en benadrukken de levendigheid van deze gemeenschap.

 

Etten-Leur is tevens een pionier in duurzaamheid en innovatie. Diverse initiatieven gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en het behoud van het milieu tonen hun toewijding aan een groene toekomst. Deze inspanningen zijn zichtbaar in de goed onderhouden parken en de bevordering van groene energie binnen de gemeenschap.

 

De combinatie van historische diepgang, adembenemende natuurlijke schoonheid en een dynamische gemeenschap maakt Etten-Leur een aantrekkelijke bestemming. Of je nu op zoek bent naar een stukje Nederlandse geschiedenis, ontspanning in de natuur of actieve deelname aan lokale festiviteiten, Etten-Leur biedt voor elk wat wils. Ontdek deze unieke regio en ervaar de perfecte balans tussen verleden en heden, traditie en innovatie.