Drechtsteden BRUIST

Bruist > Drechtsteden BRUIST

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Edities februari 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van februari.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

NEWPOST!!!!!!!

solvadmin
Meest bekeken

Bruisende verhalen

Eten & drinken

Asperges met zalm en bieslooksaus

Breng de lente op je bord met dit zonnige recept. Geniet van deze heerlijke asperges gecombineerd met sappige, vers gegrilde zalm voor een perfecte harmonie van smaken. Serveer dit gerecht met een lichte, frisse dillesaus die alles mooi samenbrengt. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een traktatie voor de smaakpapillen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Administratieve en fiscale dienstverlening vanuit het hart

Als je iemand zoekt die zijn vak uitvoert met veel enthousiasme en plezier, dan ben je bij Aart Blokland aan het juiste adres. Aart werkte onder andere jaren bij diverse overheidsinstellingen (zoals de Belastingdienst en gemeenten) en non-profitorganisaties. In 1988 besloot hij onder de naam Afortuna een eigen administratie- en belastingadviesbureau te beginnen. Dankzij zijn brede expertise beperkt hij zich allang niet meer tot administratieve en fiscale dienstverlening, want ook voor zaken als mediation, conflictbemiddeling, en budgetcoaching kun je bij hem terecht.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Alle verhalen in Drechtsteden

Verken Drechtsteden: levendige regio vol historie en voortdurende vernieuwing.

De Drechtsteden, gelegen in het zuidwesten van Nederland, vormen een uniek en dynamisch samenwerkingsverband van zeven gemeenten: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Deze regio, doordrenkt van historie en doorsneden door rivieren, is de smeltkroes van cultuur, industrie en natuur. Met een rijke historische achtergrond die teruggaat tot de Middeleeuwen, vertegenwoordigen de Drechtsteden een gebied waar verleden en heden samenkomen om een veelbelovende toekomst vorm te geven.

 

De Drechtsteden blinken uit in hun maritieme industrie. Dankzij de strategische ligging aan het drie-rivierenpunt – waar de Merwede, Noord en Oude Maas samenkomen – heeft deze regio zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor scheepsbouw, logistiek en transport. De aanwezigheid van hoogwaardige scheepswerven, maritieme bedrijven en innovatieve technologiecentra onderstreept het economische belang van de regio en haar bijdrage aan de Nederlandse en internationale maritieme industrie.

 

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Drechtsteden. Dordrecht, de oudste stad van Holland, staat bekend om zijn historische binnenstad met eeuwenoude gebouwen, pittoreske havens en een indrukwekkende collectie van kunst en cultureel erfgoed. Het Dordrechts Museum, Huis van Gijn en het Nationaal Onderwijsmuseum zijn slechts enkele voorbeelden van de culturele schatten die de stad rijk is. De jaarlijkse evenementen zoals de Dordtse Boekenmarkt en het Big Rivers Festival trekken bezoekers van heinde en verre.

 

Naast de culturele en economische rijkdom, bieden de Drechtsteden ook volop ruimte voor recreatie en natuurschoon. De Biesbosch, een van de grootste nationale parken van Nederland en gelegen aan de rand van Dordrecht, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Met zijn uitgestrekte waterrijke gebieden, biedt het park een thuis aan een rijke flora en fauna, en is het een ideale plek voor wandelen, kanoën en vogel spotten.

 

Duurzaamheid en innovatie zijn kernwaarden binnen de Drechtsteden. De regio is actief betrokken bij projecten rondom duurzame ontwikkeling, watermanagement en groene energie, wat bijdraagt aan een leefbare en toekomstbestendige omgeving. Initiatieven zoals het Drechtsteden Energieakkoord en de Smart City strategieën zijn voorbeelden van hoe de gemeenten samenwerken aan een duurzame en slimme regio.

 

De samenwerking tussen de zeven gemeenten binnen de Drechtsteden gaat verder dan alleen economische en milieudoelstellingen. Het is een samenwerking die gericht is op het verbeteren van de levenskwaliteit voor alle inwoners. Met een focus op onderwijs, zorg, wonen en werkgelegenheid, streven de Drechtsteden ernaar om een inclusieve gemeenschap te bouwen waar iedereen zich thuis voelt.

 

De Drechtsteden zijn een levendige en veelzijdige regio met een sterk gevoel van gemeenschapszin, een rijk historisch erfgoed en een vooruitstrevende blik op de toekomst. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of technologie, de Drechtsteden bieden een breed scala aan mogelijkheden en ervaringen die wachten om ontdekt te worden.