Den Bosch Bruist

Bruist > Den Bosch Bruist

Edities juni 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van juni.

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

Meest bekeken

Bruisende verhalen

Bewonder

Tulpenroute

De Tulpenroute bestaat uit twee fiets-routes in de omgeving van de Keukenhof: de blauwe en de paarse Keukenhof route.

Lees verder »
Bewonder

Kajakken in Dinant

Kajakken in Dinant biedt een onvergetelijke ervaring op de prachtige rivier de Maas. Deze activiteit is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers.

Lees verder »
DEN BOSCH BRUIST

Detoxen is gevaarlijk?

Toen ik dit las in een krant schrok ik. Sinds 1500 voor chr. spoelden de Egyptenaren hun dikke darm al schoon met holle rietstengels om ziektes te voorkomen, zo meldt de geschiedenis.

Lees verder »
DEN BOSCH BRUIST

Winter- wonderland

Op dit moment kijken we vooral uit naar het mooie weer en de zomervakantie. Ook al lijkt de winter nu nog ver, dit is wel de periode waarin klanten al na gaan denken over een eventuele vakantie tijdens de wintermaanden. Populair zijn uiteraard de wintersportgebieden en de zonbestemmingen, maar heb je al eens gedacht aan een wintersafari in het uiterste noorden van Europa?

Lees verder »
DEN BOSCH BRUIST

Goed nieuws!

Gun jij je kindje het beste van twee werelden? Gezellig een paar uurtjes per week in een vaste structuur spelen met leeftijdsgenootjes en tegelijkertijd allerlei vaardigheden ontwikkelen, zodat je peuter bij het bereiken van de kleuterleeftijd makkelijk door kan stromen naar het basisonderwijs? Dan is de peuterspeelzaal écht een aanrader! Gun jij je kind twee, maximaal drie dagdelen per week super pret, terwijl jij even de handen vrij hebt voor andere zaken? Kijk op www.kinderopvangonderdepannen.net voor onze werkwijze! (Als je door omstandigheden niet in de gelegenheid bent om de ouderbijdrage te betalen, dan kun je contact met de directie via info@kinderopvangonderdepannen.net.)

Lees verder »
DEN BOSCH BRUIST

Op mij kan je rekenen!

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.’ De slogan van de Belastingdienst, we kennen hem allemaal. Hoe ‘makkelijk’ de Belastingdienst het ook wil maken, het is niet leuk en het is zeker niet zo makkelijk.

Lees verder »
Alle verhalen in Den Bosch

Den Bosch: sfeervolle historische stad bekend om Bossche bollen en cultuur.

Den Bosch, officieel bekend als ‘s-Hertogenbosch, is een juweel in het hart van Noord-Brabant met een rijke geschiedenis en bruisend cultureel leven. Deze historische stad is beroemd om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en biedt een boeiende combinatie van kunst, geschiedenis en hedendaagse voorzieningen.

 

In het centrum van de stad pronkt de Sint-Janskathedraal, een imposant gotisch bouwwerk dat zowel van binnen als van buiten adembenemend is. Deze kathedraal, bekend om haar uitbundige beeldhouwwerk en schitterende glas-in-loodramen, staat symbool voor het culturele en spirituele hart van Den Bosch.

 

De marktpleinen van de stad zijn levendige ontmoetingsplaatsen waar boetieks, cafés en restaurants zij aan zij staan. Den Bosch is ook de thuisbasis van de beroemde Bossche bollen—delectabele chocoladegebakjes gevuld met slagroom die je niet mag missen.

 

Voor kunstliefhebbers is er het Jheronimus Bosch Art Center, gewijd aan het leven en werk van Hieronymus Bosch, de vermaarde 15e-eeuwse schilder geboren in deze stad. Het Noordbrabants Museum verrijkt het culturele landschap verder met een uitgebreide collectie van moderne kunst en historische artefacten.

 

Een unieke ervaring in Den Bosch is een tocht over de Binnendieze, een netwerk van oude waterwegen die onderdoor en langs de stad lopen. Deze boottochten bieden een uniek perspectief op de prachtige architectuur en vertellen de verborgen geschiedenis van de stad.

 

Den Bosch is ook rijk aan tradities met jaarlijks terugkerende evenementen zoals het carnaval, waarbij de stad transformeert naar ‘Oeteldonk’, en het Theaterfestival Boulevard, die de stad vullen met een bruisende sfeer en creativiteit.

 

De combinatie van historische diepte, artistieke rijkdom en de warme, gastvrije sfeer maakt Den Bosch een aantrekkelijke bestemming. Of je nu komt voor een dagje uit of een langere vakantie, Den Bosch biedt een charmante mix van ouderwetse gezelligheid en moderne dynamiek, ideaal voor elke bezoeker.