De Peelhorst

Bruist > De Peelhorst

Edities juni 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van juni.

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

Meest bekeken

Bruisende verhalen

Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Alle verhalen in De Peelhorst

Peelhorst: uniek geologisch gebied vol natuur, rust en boeiende landschappen.

De Peelhorst, een fascinerend gebied in het zuidoosten van Nederland, omvat de Maashorst en De Peel en staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en gevarieerde landschappen. Deze regio biedt een betoverende combinatie van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en veengebieden, en vormt een idyllisch toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en avonturiers.

 

De Maashorst wordt geprezen als het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en biedt legio mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Het diverse landschap herbergt uitgestrekte bossen en vennen, en is de thuisbasis van indrukwekkende grote grazers zoals wisenten, Exmoorpony’s en Taurossen. Deze dieren spelen een cruciale rol in het natuurbeheer en dragen bij aan de ecologische diversiteit van het gebied.

 

De Peel staat bekend om zijn historische hoogveengebieden, ooit een van de grootste veenmoerassen van West-Europa. Vandaag de dag zijn delen van De Peel getransformeerd in natuurgebieden zoals De Groote Peel, waar bezoekers unieke wandelroutes door het veenlandschap kunnen volgen. Het gebied is ook een paradijs voor vogelspotters, dankzij de bijzondere vogelpopulaties die hier te vinden zijn.

 

Cultureel gezien heeft De Peelhorst veel te bieden. De regio is rijk aan musea en historische locaties die de geschiedenis van de turfwinning en landontginning uitlichten. Gedurende het hele jaar worden er diverse evenementen en festivals georganiseerd die de lokale tradities en rijke geschiedenis van de regio vieren.

 

Op culinair vlak reflecteert De Peelhorst zijn landelijke wortels met een nadruk op lokale producten. Bezoekers kunnen genieten van streekproducten zoals honing, bier en vlees, die vaak direct verkocht worden op de vele boerderijen en in gezellige eetgelegenheden binnen de regio. Deze producten benadrukken de verbinding met de agrarische achtergrond en trots op het vakmanschap.

 

De Peelhorst biedt een unieke combinatie van natuurlijke pracht, cultureel erfgoed en gastvrijheid, waardoor het de ideale bestemming is voor diegenen die ontspanning zoeken in de natuur en een dieper begrip van het Nederlandse landschap en zijn historie wensen te verkrijgen. Ontdek de serene schoonheid en rijke tradities van deze bijzondere regio.