De Peelhorst

Bruist > De Peelhorst

Edities juni 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van juni.

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

Meest bekeken

Bruisende verhalen

De Peelhorst Bruist

De ultieme ontspanning aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je Grand Hotel ter Duin. De perfecte plek om te genieten van alles wat de Zeeuwse kust te bieden heeft!

Lees verder »
De Peelhorst Bruist

Raamdecoratie die past bij jouw smaak en interieur

Raambekleding is het visitekaartje van jouw woonstijl van buitenaf en eenmaal binnen is niets zo bepalend voor de eenheid van jouw interieur. Het is daarom zeker geen gek idee om eens te kijken naar nieuwe trends voor het raam. Tien tegen één dat je nieuwe mogelijkheden ziet.

Lees verder »
De Peelhorst Bruist

De pollen zweven door de lucht… hatsjoe!

Veel mensen hebben weer last van hooikoorts. Niet alleen mensen hebben hier last van. Ook bij dieren is allergie een veelvoorkomend probleem. Bij honden kan een allergie zich op verschillende manieren uiten. Meestal zien we klachten aan de huid of het maagdarmkanaal. Als huidprobleem is er vaak roodheid, ontsteking en jeuk. Ook oorontstekingen en anaalklierproblemen vallen binnen deze groep. Bij de groep met maagdarmklachten zien we vaak braken en of diarree.

Lees verder »
De Peelhorst Bruist

Op zoek naar de juiste elektrische fiets?

Nou ben je wel geïnteresseerd in een elektrische fiets, maar bij het zoeken kom je allemaal ingewikkelde dingen tegen: welke motor de fiets heeft en hoeveel wattuur de accu heeft, over verzekeringen, rijbewijzen (oh nee toch?!), onderhoud… en verder lees je al niet meer.

Lees verder »
Bewonder

Outdoor activiteiten

Juni 2024 belooft een geweldige maand te worden voor outdoor activiteiten in Nederland, België, Ibiza en aan de Costa del Sol. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Lees verder »
Alle verhalen in De Peelhorst

Peelhorst: uniek geologisch gebied vol natuur, rust en boeiende landschappen.

De Peelhorst, een fascinerend gebied in het zuidoosten van Nederland, omvat de Maashorst en De Peel en staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en gevarieerde landschappen. Deze regio biedt een betoverende combinatie van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en veengebieden, en vormt een idyllisch toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en avonturiers.

 

De Maashorst wordt geprezen als het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en biedt legio mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Het diverse landschap herbergt uitgestrekte bossen en vennen, en is de thuisbasis van indrukwekkende grote grazers zoals wisenten, Exmoorpony’s en Taurossen. Deze dieren spelen een cruciale rol in het natuurbeheer en dragen bij aan de ecologische diversiteit van het gebied.

 

De Peel staat bekend om zijn historische hoogveengebieden, ooit een van de grootste veenmoerassen van West-Europa. Vandaag de dag zijn delen van De Peel getransformeerd in natuurgebieden zoals De Groote Peel, waar bezoekers unieke wandelroutes door het veenlandschap kunnen volgen. Het gebied is ook een paradijs voor vogelspotters, dankzij de bijzondere vogelpopulaties die hier te vinden zijn.

 

Cultureel gezien heeft De Peelhorst veel te bieden. De regio is rijk aan musea en historische locaties die de geschiedenis van de turfwinning en landontginning uitlichten. Gedurende het hele jaar worden er diverse evenementen en festivals georganiseerd die de lokale tradities en rijke geschiedenis van de regio vieren.

 

Op culinair vlak reflecteert De Peelhorst zijn landelijke wortels met een nadruk op lokale producten. Bezoekers kunnen genieten van streekproducten zoals honing, bier en vlees, die vaak direct verkocht worden op de vele boerderijen en in gezellige eetgelegenheden binnen de regio. Deze producten benadrukken de verbinding met de agrarische achtergrond en trots op het vakmanschap.

 

De Peelhorst biedt een unieke combinatie van natuurlijke pracht, cultureel erfgoed en gastvrijheid, waardoor het de ideale bestemming is voor diegenen die ontspanning zoeken in de natuur en een dieper begrip van het Nederlandse landschap en zijn historie wensen te verkrijgen. Ontdek de serene schoonheid en rijke tradities van deze bijzondere regio.