De Langstraat Bruist

Bruist > De Langstraat Bruist

Geen edities gevonden voor deze locatie.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

NEWPOST!!!!!!!

solvadmin
Meest bekeken

Bruisende verhalen

Wonen & klussen

Verbouwen of verkopen? Hak nu de knoop door!

Je huis is te klein geworden en eigenlijk ben je toe aan een nieuw interieur. Wat doe je? Verbouwen of toch maar op zoek naar dat ene droomhuis dat aan al je wensen voldoet? Een lastige keuze. En hoe langer je aarzelt, hoe lastiger het wordt om knopen door te hakken. Wij helpen je graag een handje op weg.

Lees verder »
Wonen & klussen

Een echte eyecatcher in je slaapkamer

‘’s Nachts heb ik toch mijn ogen dicht.’ Dat horen we bij Magneet Interieurs vaak als we met onze klanten praten over bedden. Maar ieder mens is anders. Waarop je ’s nachts slaapt – en ook waaronder je slaapt – bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je nachtrust.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Administratieve en fiscale dienstverlening vanuit het hart

Als je iemand zoekt die zijn vak uitvoert met veel enthousiasme en plezier, dan ben je bij Aart Blokland aan het juiste adres. Aart werkte onder andere jaren bij diverse overheidsinstellingen (zoals de Belastingdienst en gemeenten) en non-profitorganisaties. In 1988 besloot hij onder de naam Afortuna een eigen administratie- en belastingadviesbureau te beginnen. Dankzij zijn brede expertise beperkt hij zich allang niet meer tot administratieve en fiscale dienstverlening, want ook voor zaken als mediation, conflictbemiddeling, en budgetcoaching kun je bij hem terecht.

Lees verder »
Eten & drinken

Vakantie…

En…… ga je nog met vakantie dit jaar? Een vraag die me regelmatig gesteld wordt, zeker in deze periode. En ja, natuurlijk ga ik met vakantie. Want het is niet alleen fijn om even niet te hoeven werken, het is ook de tijd om weer op te laden, zodat ik er weer een hele poos tegenaan kan.

Lees verder »
Alle verhalen in De Langstraat

De Langstraat: veelzijdige regio rijk aan natuur, cultuur en historisch erfgoed.

De Langstraat, strategisch gelegen in het hart van Noord-Brabant, Nederland, is een regio die zowel rijk is aan cultureel erfgoed als aan een boeiend industrieel verleden, met name in de leer- en schoenenindustrie. De regio strekt zich uit van Geertruidenberg in het westen tot ‘s-Hertogenbosch in het oosten en omvat bekende plaatsen zoals Waalwijk, Drunen, en Kaatsheuvel.

 

Waalwijk staat bekend als het centrum van de Nederlandse schoenenindustrie, waar de invloed van dit ambacht nog steeds prominent aanwezig is. Het Nederlandse Leder en Schoenen Museum biedt bezoekers een diepgaande blik op de geschiedenis en technieken van deze ambachtelijke industrie, en is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke industriële traditie van de regio.

 

Naast zijn industriële erfgoed, biedt De Langstraat ook prachtige natuurgebieden en waterrijke omgevingen die zeer populair zijn bij wandelaars en fietsers. De nabijheid van de Maas en diverse kleinere waterwegen draagt bij aan de vruchtbaarheid van het landschap en verhoogt de natuurlijke schoonheid van het gebied.

 

Cultureel gezien heeft De Langstraat veel te bieden. Plaatsen zoals Drunen en Kaatsheuvel zijn rijk aan lokale evenementen die de gemeenschapsgeest en de regionale tradities versterken. Van jaarmarkten en culturele festivals tot muziekevenementen, deze activiteiten vormen de ruggengraat van de levendige lokale cultuur.

 

Op culinair vlak is De Langstraat bekend om zijn lokale producten zoals kaas, fruit en vleeswaren, die vaak worden aangeboden op boerenmarkten en in restaurants. Deze producten worden geproduceerd in de vruchtbare gebieden rondom ‘s-Hertogenbosch en verder, en benadrukken de agrarische roots van de regio en de focus op kwaliteit en traditie.

 

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in zowel het industriële erfgoed als de rijke landelijke cultuur, biedt De Langstraat een fascinerende bestemming. Met een diversiteit aan plaatsen en activiteiten, biedt de regio zowel historisch inzicht als de kans om te genieten van de culturele en natuurlijke rijkdom van Noord-Brabant. Ontdek De Langstraat en laat je verrassen door de unieke combinatie van industrie, natuur en cultuur in deze bijzondere regio van Nederland.