Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Hoe meer bezoekers naar je webshop trekken?

Hoe meer bezoekers naar je webshop trekken?

25-07-2022

Lijkt de groei van je webshop wat aan te modderen? Wil je meer uit je business halen, maar weet je niet meteen hoe je nieuwe klanten aantrekt? Als gemotiveerde ondernemer wil je niet alleen dat je webshop goed draait, je wilt ook groeien. In deze blog gaan we samen op zoek naar meer potentieel en focussen we op een fikse groei van je klantenbestand. Ready? Set… Go!

Nieuwsbrieven 

E-mailmarketing inzetten voor je webshop is een must. Nog te veel startende ondernemers onderschatten de kracht van e-mailmarketing en nieuwsbrieven. Een goed opgebouwde strategie kan je heel wat nieuwe klanten opleveren. Alles begint natuurlijk bij het vergaren van relevante e-mailadressen. Je adressenlijst moet je nonstop aandikken. Hoe je dat doet, die e-mailadressen verzamelen? Een inschrijfformulier op je webshop is natuurlijk de eerste stap. Geef de bezoeker een reden om zich in te schrijven. Niks mis met op je volgers warm te maken voor je nieuwsbrief op de socials. Geef eens leuke freebie weg, breng ze op de hoogte van je nieuwste subscription service of verras je nieuwe lezers met korting op hun eerste aankoop. 

Socials

Jep, de socials zijn en blijven voorlopig nog wel even een powertool in je marketingmix. Ze slim inzetten om je webshop te laten groeien is dus de boodschap. Facebook, Instagram of LinkedIn? Op welke kanalen je aanwezig moet zijn, vraagt natuurlijk wat inzicht in je doelgroep. Een grondig doelgroeponderzoek is daarom de basis van je socialmediastrategie. Is je contentplanning on point, maar blijft de instroom van nieuwe klanten en je inkomsten via iDEAL uit?  Dan is het tijd om te investeren in advertenties om je bereik te vergroten. 

SEO 

Als je nieuwe klanten wil aantrekken is adverteren een prima zet, maar ook organisch kan ervoor zorgen dat bezoekers hun weg naar jouw webshop vinden. Dat zoekmachineoptimalisatie je geen windeieren legt, weet je waarschijnlijk wel. Maar minder bekend is wat je nu precies zelf kan doen om je webshop hoger te zien scoren in de resultaten van Google. Heb je bijvoorbeeld al eens aan linkbuilding gedacht? Of schrijf je expertise, tips, tricks en bevindingen neer in hoogwaardige blogs die goed gevonden worden door Google. Voor je het weet prijkt jouw webshop zo op de eerste plaats van de SERPS! 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10604 Mangerie 't Cruydt