Recept

Winterse stoofpot met seizoensgroenten

Winterse stoofpot met seizoensgroenten

01-01-2025

Deze winterse stoofpot met seizoensgroenten is het ultieme comfortfood voor koude dagen. Met malse runderlappen, kleurrijke groenten en een rijke, kruidige bouillon is dit gerecht niet alleen voedzaam, maar ook ontzettend smaakvol. Het is eenvoudig te maken en vult je huis met de heerlijke geur van een echte winterklassieker.

Bereidingstijd

20 minuten voorbereiding en 2 uur koken

recept voor

4 personen

Ingrediënten

500 g runderlappen 3 wortels 2 pastinaken 4 middelgrote aardappelen 2 uien Olijfolie of boter om te bakken 3 teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 500 ml runderbouillon 2 laurierblaadjes 1 theelepel tijm 1 theelepel rozemarijn Zout en peper naar smaak

ereiding

Snijd de runderlappen in grove stukken en de wortels, pastinaak en aardappelen in blokjes. Hak de uien en knoflook fijn.

Verhit olijfolie of boter in een grote stoofpan. Bak het vlees rondom bruin en haal het uit de pan.

Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit tot ze glazig zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.

Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Voeg de gesneden groenten toe en roer goed door.

Laat de stoofpot op laag vuur minstens 2 uur sudderen, of totdat het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken. Roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.

Verwijder de laurierblaadjes en serveer de stoofpot warm met een stuk vers, knapperig brood.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Milan Men’s Fashion Week
Milan Men’s Fashion Week
De Belgische Grensstreek Bruist

Winterwandeling en Wellness - Ardennen
Winterwandeling en Wellness - Ardennen
De Belgische Grensstreek Bruist

De Internationale Vakantiebeurs in Utrecht
De Internationale Vakantiebeurs in Utrecht
De Belgische Grensstreek Bruist

International Film Festival Rotterdam (IFFR)
International Film Festival Rotterdam (IFFR)
De Belgische Grensstreek Bruist

Wouw! da’s ‘n broodje
Wouw! da’s ‘n broodje
De Belgische Grensstreek Bruist

Brasserie ‘t Graan
Brasserie ‘t Graan
De Belgische Grensstreek Bruist

AURUS Koffiebar
AURUS Koffiebar
De Belgische Grensstreek Bruist

CULINAIR GENIETEN BIJ SLAGERIJ VERHULST
CULINAIR GENIETEN BIJ SLAGERIJ VERHULST
De Belgische Grensstreek Bruist

Patisserie Damoiseaux
Patisserie Damoiseaux
De Belgische Grensstreek Bruist

De kracht van perfectie
De kracht van perfectie
De Belgische Grensstreek Bruist


De Belgische Grensstreek Bruist

esthetiq
esthetiq
De Belgische Grensstreek Bruist

De Peerdestal
De Peerdestal
De Belgische Grensstreek Bruist

Café de voerman
Café de voerman
De Belgische Grensstreek Bruist

Patisserie Damoiseaux
Patisserie Damoiseaux
De Belgische Grensstreek Bruist

Wouw! da’s ‘n broodje
Wouw! da’s ‘n broodje
De Belgische Grensstreek Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10982 - Izabela Baranowska make-up artist