Geniet

Kerstdiner

Kerstdiner

01-12-2024

Een traditioneel kerstdiner vormt voor veel gezinnen het hoogtepunt van de feestdagen. Het is een moment van samenzijn, genieten van heerlijk eten en het creëren van dierbare herinneringen. Hoewel de gerechten per land en cultuur verschillen, zijn er wereldwijd bepaalde kerstelementen die steeds terugkomen en symbool staan voor warmte, gastvrijheid en feestelijkheid.

In Spanje bestaat het diner vaak uit meerdere gangen met zeevruchten zoals garnalen, kreeft en krab. Lamsvlees en gebraden varkensvlees zijn populaire hoofdgerechten. Zoetigheden zoals turrón (nougat met amandelen) en polvorones (brosse koekjes) vormen een feestelijke afsluiting. Familie en vrienden genieten vaak tot in de late uurtjes van uitgebreide maaltijden en elkaars gezelschap.

In Nederland bestaat het traditionele kerstdiner vaak uit meerdere gangen. Een klassiek voorgerecht kan bestaan uit garnalencocktails of soep, zoals kreeftensoep. Het hoofdgerecht wordt vaak gekenmerkt door vleesgerechten zoals kalkoen, rollade of wild, vergezeld van aardappelgerechten, groenten en sauzen. Gourmetten is in veel huishoudens een geliefde traditie waarbij iedereen zelf kleine porties vlees, vis en groenten bereidt aan tafel. Het kerstdessert varieert van ijs, kersttaart tot klassieke puddingen.

In België wordt Kerstmis bour-gondisch gevierd. Veel Belgische families serveren tijdens het kerstdiner feestelijke gerechten als kreeft, foie gras, wildpaté of gebraden fazant. Het hoofdgerecht wordt vaak aangevuld met verfijnde bijgerechten en afgesloten met Belgische chocolade of een feeste-lijke kerstbûche (rolcake met crème-vulling).

De Britse keuken serveert met Kerst gebraden kalkoen, aardappelen, spruitjes, wortelen en saus, gevolgd door Christmas-pudding met gedroogd fruit en brandy. In de Verenigde Staten lijkt het kerstdiner op Thanksgiving, met kalkoen, ham, zoete aardappelen en taarten zoals pumpkin of pecan pie. Traditionele kerstdiners brengen niet alleen heerlijke gerechten, maar ook verhalen en gewoonten die generaties lang worden doorgegeven. Het is een moment van verbinding, met zorg bereid en gedeeld met familie.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spanje – Hartstocht in Valencia
Spanje – Hartstocht in Valencia
Costa del Sol Bruist




riu costa del sol
riu costa del sol
Costa del Sol Bruist

aluasun lago rojo
aluasun lago rojo
Costa del Sol Bruist


h10 estepona palace
h10 estepona palace
Costa del Sol Bruist

CAfe de Babbelaar
CAfe de Babbelaar
Costa del Sol Bruist

BAR EL MOJITO
BAR EL MOJITO
Costa del Sol Bruist

Café Bolle Jantje
Café Bolle Jantje
Costa del Sol Bruist

Restaurante Bodega Charolais
Restaurante Bodega Charolais
Costa del Sol Bruist

Roostiq Marbella Restaurant
Roostiq Marbella Restaurant
Costa del Sol Bruist


Bar La Tasca
Bar La Tasca
Costa del Sol Bruist

`T Kippenhuis
`T Kippenhuis
Costa del Sol Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10932 Cafe de Babbelaar