Bruisende evenementen brengen levendigheid naar Oisterwijk

Bruist > News > Nederland Bruist > OISTERWIJK BRUIST > Werk & Dienstverlening > Bruisende evenementen brengen levendigheid naar Oisterwijk

Bruisende evenementen brengen levendigheid naar Oisterwijk

Deze maand starten we met het festival Intents. Een mooi visitekaartje voor Oisterwijk, vinden wij. Tienduizenden, veelal jeugdigen, vermaken zich in het eerste weekend van juni voortreffelijk op het vertrouwde festivalterrein. Wij beleven op die zondag weer de maandelijkse vaste koopzondag.


In tegenstelling tot eerdere berichten is het Jazz Festival op het Lindeplein op 16 juni. Een aantal muzikanten en bands zal hun repertoire daar gratis presenteren. De horeca zal de rest verzorgen. Vorige maand zijn de bekende zakjes met biologische luizenbestrijding weer in de lindebomen gehangen. Larven van lieveheersbeestjes verorberen de luizen die anders voor veel overlast kunnen zorgen door het afscheiden van plakkerige honingdauw. Een mooie oplossing voor dit probleem. Afgelopen maanden zijn er gelukkig geen panden meer leeg komen te staan. We zien langzaam een verbetering in de invullingen. Ook Sarah Pacini maakt een doorstart en een Italiaans restaurant op de Lind, Di Piu, heeft het pand op nummer 63 betrokken. Op Kerkstraat 3 is momenteel nog een verbouwing gaande. Op korte termijn zal de nieuwe ondernemer zijn plannen bekendmaken. Vooralsnog heeft de gemeente plannen om het pleintje achter de Stationsstraat vóór de bouwvak opnieuw in te richten. Na de bouwvak komt de Stationsstraat aan de beurt voor een grondige renovatie en nieuwe inrichting. Ook zijn er plannen op termijn voor een aanpassing aan de Spoorlaan. Daar zou meer groen moeten komen. In principe kan dat een hele verbetering opleveren en de verkeerssituatie ten goede komen. Alvast vooruitlopend op de volgende maand: de jaarmarkt gaat gelukkig door. De organisatie had het moeilijk om opnieuw met het huidige aantal vrijwilligers een markt te organiseren. Uiteindelijk is er een oplossing gevonden om deze traditionele markt door te kunnen laten gaan. Attentie: ik wil erop wijzen dat we op 16 juni ook Vaderdag mogen vieren. Wat is er nu mooier dan dit te vieren met een mooi presentje of misschien een etentje voor vader? Genieten op onze mooie terrassen of winkelen in het mooiste centrum! Ook nog benieuwd naar meer nieuwtjes, informatie en de agenda? Lees dan deze column en kijk vooral op: www.bezoekoisterwijk.nl


Koop lokaal bij onze ondernemers: Tot ziens in Oisterwijk, Parel in ’t Groen!


Address: Centrummanager info@cm-oisterwijk.nl www.bezoekoisterwijk.nl

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »