bruisende zaken column

De helende kracht   van klanken

De helende kracht van klanken

01-05-2024

Joost van Genugten begon zijn avontuur in soundhealing met zijn liefde voor muziek. “Al dertig jaar bespeel ik professioneel de tuba”. Dat doe ik onder andere bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Thuis ontdekte ik eens hoe mijn intuïtieve tubaspel mijn jongste zoon raakte. Dat moment liet me de diepere impact van muziek zien.”

Tijdens de rustige dagen van de corona crisis besloot Joost meer te ontdekken over de helende werking van klank. “Geïnspireerd door onder andere de achtergrondmuziek tijdens een yogales volgde ik verschillende opleidingen en werd zo klanktherapeut. Nu gebruik ik klankschalen, stemvorken en andere instrumenten om zowel fysieke als mentale issues aan te pakken via meridianen en chakra’s.” In zijn praktijk biedt hij zowel groepssessies als persoonlijke behandelingen aan. “Mijn klantenkring varieert van de drukke professional tot de yoga liefhebber. Mensen komen bij mij meestal met stress gerelateerde klachten, zoals pijn of slaapproblemen.” Zijn directe en intuïtieve aanpak maakt zijn sessies uniek, in tegenstelling tot de formelere intakes die vaak gehouden worden.

“Regelmatig organiseer ik klankreizen en klankschaalsessies, die ik ook op locatie geef, zoals in de zorg, bij retraites of bij privé-events. Elke sessie is ontworpen om rust, warmte en veiligheid uit te stralen, maar kan ook veel bij je losmaken.” De aanvulling van helend begeleiden met klank en trilling op het musiceren heeft Joost zowel professioneel als persoonlijk enorm verder geholpen. “Het is geweldig om te zien hoe mijn werk mensen helpt te ontspannen en te genezen, een bevestiging dat passie en intentie echt kunnen leiden tot verandering.” Ben jij geïnteresseerd in een soundhealing of een massage? Reserveer dan nu op de website.

Zero-Point, Ceresstraat 29, Breda 06-18228138 buzzonder@gmail.com www.buzzonder.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).