column

Seizoensproducten

Seizoensproducten

01-05-2024

In de prille lentezon ontwaken onze zintuigen en verlangen we naar frisse, smaakvolle gerechten die de essentie van deze mooie tijd vangen. De maand mei belooft een overvloed aan seizoensproducten.

De kunst van het koken in deze tijd ligt in het balanceren van eenvoud en verfijning. Het seizoen biedt ons asperges, radijsjes, nieuwe aardappelen, en de eerste zoete aardbeien
- allemaal ingrediënten die met minimale inspanning kunnen schitteren. Een salade van wilde spinazie met radijsjes, gegarneerd met zachte geitenkaas en een dressing van Balsamico en honing, weerspiegelt de frisheid van het seizoen en prikkelt de zintuigen met zijn eenvoud en complexiteit.

Asperges, de sterren van de periode, verdienen een speciale vermelding. Wit of groen, ze lenen zich voor een scala aan bereidingen, van een klassieke aspergesoep tot een innovatieve asperge risotto. Combineer ze met een lichte bechamelsaus of een schuimige citroen-botersaus om hun delicate smaak te benadrukken. De sleutel is om de natuurlijke smaken te respecteren en te versterken, niet te overmeesteren.

De nieuwe aardappelen van deze tijd zijn een ware delicatesse. Geroosterd met een beetje olijfolie, rozemarijn en zeezout, zijn ze op zichzelf al een traktatie. Combineer ze met een stukje gegrilde zalm of forel en je hebt een maaltijd die zowel troostend als verfrissend is, perfect voor de lange avonden.

Een fris dessert mag in deze periode niet ontbreken. Een eenvoudige, maar oogstrelende aardbeiensalade met een vleugje munt en een scheutje balsamicoazijn kan het hart van elke fijnproever sneller doen kloppen.

Of, voor een iets uitdagender dessert, probeer een aardbeien-rabarber crumble met een toplaag van haver-mout en amandelen, geserveerd met een bolletje vanille-ijs.

Laten we de drankjes niet vergeten. Een huisgemaakte limonade met verse munt, citroen en een beetje gember is de perfecte dorstlesser na een dag in de lentezon. Of, voor de late avonden, een lichte, fruitige cocktail met verse aardbeien en een goede gin kan de perfecte afsluiting zijn van een maaltijd.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Kerstmarkt in Boedapest
Kerstmarkt in Boedapest
Brasschaat Bruist

Kerstmarkt in Praag
Kerstmarkt in Praag
Brasschaat Bruist

Kerstmarkt in Londen
Kerstmarkt in Londen
Brasschaat Bruist

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf
Brasschaat Bruist

esthetiq
esthetiq
Brasschaat Bruist

FIERA
FIERA
Brasschaat Bruist

De Peerdestal
De Peerdestal
Brasschaat Bruist

DE VOGELTJESMARKT
DE VOGELTJESMARKT
Brasschaat Bruist

Kiekebos Brasschaat
Kiekebos Brasschaat
Brasschaat Bruist

Chocolatier Ashley
Chocolatier Ashley
Brasschaat Bruist

CHEERS
CHEERS
Brasschaat Bruist

Loeloe koffie
Loeloe koffie
Brasschaat Bruist

MFC DE BIEZEN
MFC DE BIEZEN
Brasschaat Bruist



Voor elk wat wilds!
Voor elk wat wilds!
Brasschaat Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).