Behoefte aan rust en verbinding?

Bruist > News > Nederland Bruist > ZUTPHEN BRUIST > Gezond & Welzijn > Behoefte aan rust en verbinding?

Behoefte aan rust en verbinding?

Wanneer je mentale klachten ervaart en je jezelf wel eens matig tot sterk eenzaam voelt, kunnen ook zelfdodingsgedachten opkomen.

Zowel jongeren als volwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. (Respectievelijk 49% en 40% volgens onderzoek eind 2023.)Ernstig sociaal of ernstig emotioneel eenzaam zijn, vergroot die kans. Er is dan weinig of geen betekenisvol contact met anderen. Dingen die moeten voor school of werk, eigen problemen maar ook verwachtingen waaraan je denkt te moeten voldoen houden je in de greep waardoor je mentale fitheid klem kan komen te zitten. Daarnaast lijkt de overheid de toegankelijkheid naar zorg te verkleinen maar ook de mogelijkheden om ooit een huis te kopen zorgen, vooral bij jongeren, voor het opbouwen van spanning en stress. Helpend is het dan om een situatie te creëren waarbij je meer rust kan gaan ervaren. Rust om tot jezelf te komen, tijd te maken voor een echt gesprek of om dingen te doen met anderen. Het gevoel krijgen dat wat je doet genoeg is en je tevreden kan zijn met jezelf. Soms is het dan handig dat anderen je ondersteunen, maar ook zelf kun je stappen ondernemen om een gezondere en fijnere situatie te creëren. Een eerste stap kan zijn dat wij samen kijken naar jouw mogelijkheden om meer betekenisvolle contacten te maken. Hoe je rust voor jezelf kunt creëren of hoe je meer tevreden kan zijn met jezelf. Sanergy helpt: (en kan afhankelijk van uw zorgverzekering) geheel of gedeeltelijk vergoed worden.


Denk je soms aan zelfdoding? En heb je nu hulp nodig? Bel gratis 0800-113 of ga naar 113.nl


Hemonystraat 49, Zutphen 06-11116281 www.sanergy.nu

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »