Opvallen? Adverteer in Bruist

BRUISENDE COLUMN

Vakantiegeld wel of niet voor je vakantie?

Vakantiegeld wel of niet voor je vakantie?

30-11--0001

Mei, voor velen de maand dat het vakantiegeld weer wordt overgemaakt. Een leuk financieel extraatje dat eigenlijk iedereen wel kan gebruiken. De naam van dit extraatje doet vermoeden dat de meeste mensen het geld aan hun vakantie besteden, maar is dat ook echt zo?

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat nog niet de helft van de mensen die vakantiegeld krijgen dit ook daadwerkelijk in hun vakantie investeren. Maar waar wordt het dan wel aan uitgegeven?

Verstandig ermee omgaan

Hoe verleidelijk het misschien ook is om dit ‘extraatje’ aan allerlei leuke dingen uit te geven, wij Nederlanders blijken over het algemeen toch best verstandig met ons vakantiegeld om te gaan. Een groot deel vult met het geld zijn spaarrekening aan of gebruikt het voor het aflossen van een openstaande schuld. Ook wordt het geld tegenwoordig vaak besteed aan de aanschaf van een luxeproduct. Iets waar de markt ook steeds slimmer op inspeelt door juist rond mei dergelijke items te gaan promoten.

Overweging

Wat je ook met je geld doet, denk er wel goed over na. Het is natuurlijk heerlijk om je vakantiegeld ook echt aan een vakantie uit te geven. Wellicht met als argument ‘daar is het toch voor bedoeld...’ Maar steek je kop niet in het zand. Kun je het geld beter voor iets anders gebruiken – bijvoorbeeld dus om die openstaande schulden af te lossen – bedenk dan wat op dat moment het belangrijkste is. Dat vakantiegeld komt immers het jaar erna ook wel weer. En vind je het echt te zonde om zo’n leuk extraatje van meestal zo’n acht procent van je brutoloon (mits je in loondienst werkt) uitsluitend aan noodzakelijk kwaad te besteden, overweeg dan een mix. Een groot deel van het geld naar waar het zo hard nodig is, de rest voor een ‘mini-vakantie’. Misschien niet de vakantie die je voor ogen had, maar ook een paar daagjes weg kunnen al verschil maken.

Tip

Weet je nog niet wat je met je vakantiegeld wil doen? Laat het dan niet op je betaalrekening staan, maar zet het op je spaarrekening. Zo staat het veilig en belandt het niet op de grote hoop.

Vakantiegeld, allang niet meer alleen voor vakantie

Wil jij meer tips wat je kan doen met je vakantiegeld? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11100 Joyce van Helden zorg & uitvaart