BRUISENDE COLUMN

Gaia Aikman: ‘Een hele grote eer om de hoofdrol in AIDA te spelen’

Gaia Aikman: ‘Een hele grote eer om de hoofdrol in AIDA te spelen’

30-11--0001

Ze maakte al haar opwachting in The Bodyguard, The Lion King en TINA – De Tina Turner Musical en binnenkort mag Gaia Aikman nóg een grote musical bijschrijven op haar palmares. De actrice speelt namelijk de titelrol in Disney’s AIDA. “Ik vind het een hele eer om deze rol te mogen spelen in deze grote musical.”

Gaia straalt van oor tot oor als de woorden ‘hoofdrol’ en ‘AIDA’ vallen. “Ik heb zelf de eerste productie van AIDA in Nederland (2001) jammer genoeg niet gezien. Ik was toen pas acht jaar oud, maar iedereen sprak erover. Het heeft zó veel indruk gemaakt.”

Lief en leed

In Disney’s AIDA krijgt Gaia gezelschap van ‘oude bekenden’ Naidjim Severina (Radames) en April Darby (Amneris). “Naidjim en ik hebben in The Lion King drie jaar lang lief en leed gedeeld. We kennen elkaar heel goed. Toevallig komen Naidjim en ik beiden uit Zoetermeer. Onze middelbare scholen zaten naast elkaar. Hij kent mijn vrienden en zelfs een paar familieleden. April ken ik dan weer van The Bodyguard.” Gaia denkt dat band die het drietal de afgelopen jaren heeft opgebouwd van meerwaarde is voor hun spel. “We weten heel veel van elkaar. Normaal moet je zo’n band langzaam opbouwen, maar wij zitten al op zo’n level dat we direct verder kunnen groeien.”

Acteurs van kleur

In de nieuwste versie van Disney’s AIDA verschijnen er alleen acteurs van kleur op het podium. Gaia: “Het is een artistieke keuze van het creatieve team van Disney geweest. Zij benadrukken dat AIDA gaat over een oorlog tussen twee Afrikaanse buurlanden, Nubië en Egypte. In de tijdsperiode dat het verhaal zich afspeelt leken Zuid-Egyptenaren en Nubiërs qua uiterlijk sterk op elkaar. Dit verhaal gaat over een verschil in cultuur en tradities tussen deze twee landen en de complicaties die dat met zich meebrengt voor Aida en Radames.”

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).