Almere Bruist

Bruist > Almere Bruist

Edities mei 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van mei.

Edities april 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van april.

Edities maart 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van maart.

Edities februari 2024

Bekijk alle bruisende verhalen in onze vorige editie van februari.

Rubrieken

Waar ben je naar op zoek?

Klanten uitgelicht

Neem een kijkje binnen deze bedrijven

NEWPOST!!!!!!!

solvadmin
Meest bekeken

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Ontdek een nieuwe balans en zelfvertrouwen

Soms ontstaan er momenten in je leven waarop je wat extra hulp en ondersteuning kunt gebruiken. Tijdens de therapie en coaching van EchD inventariseren we samen waar voor jou de belangrijkste vragen liggen en kiezen we die vorm van behandeling en begeleiding die het beste bij jou past.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Afscheidsfeest

Enige tijd geleden werd ik gebeld door de dochter van een bijna 100-jarige dame. Moeder woonde zelfstandig, maar het vooruitzicht van een woonzorgcentrum zag ze niet zitten en ze wilde euthanasie. Ze vond het mooi geweest. Dat is de reden waarom de dochters contact met mij opnamen. De beide dochters wilden de uitvaart alvast bespreken.

Lees verder »
Gezond & Welzijn

Budo-San Sports

Vechtsporten voor kinderen (4 jaar tot 12 jaar). Karate voor kinderen is gericht op de drie onderwerpen: weerbaarheid, samenwerken en discipline.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Ontdek waarom Bruist een must is!

In een wereld waar digitale marketing de boventoon voert, lijkt het traditionele gedrukte magazine soms vergeten te worden. Maar laat me je vertellen waarom elke maand adverteren in het magazine Bruist een slimme zet is.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Mam, wat doe jij daar nou eigenlijk?

Ik woon op Ibiza, mijn kinderen wonen in Nederland. Het werken met energie is ze niet met de paplepel ingegeven. Tot mijn vijftigste was ik mij er ook niet van bewust. Al hoorde mijn dochter op vierjarige leeftijd wel ‘een meisje praten’ en moesten wij voor mijn zoon altijd de deur openhouden voor zijn ‘muisjes’ die meeliepen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Twee zielen

Leo en Betty zijn ruim 70 jaar getrouwd toen Leo plotseling overleed. ‘Als je zo oud bent als wij,’ zegt Betty, ‘kan je niet spreken van plotseling. Ik ben een mens van de dag.’ Toch is haar hart gebroken; het voelt alsof ze een deel van zichzelf heeft verloren. Leo was haar maatje, haar soulmate, haar reden om te leven.

Lees verder »
Alle verhalen in Almere

Ontdek Almere: moderne architectuur, groene parken, en waterrijke omgeving.

Almere, gelegen in de provincie Flevoland, is een van de meest opmerkelijke steden van Nederland, vooral vanwege zijn unieke ontstaansgeschiedenis en razendsnelle ontwikkeling. Geboren uit de zee, op land dat is teruggewonnen op het IJsselmeer, is Almere het toonbeeld van Nederlandse innovatie en vooruitstrevendheid in stedenbouw. Sinds de eerste huizen in de jaren ’70 werden gebouwd, heeft de stad zich ontpopt tot een dynamische en diverse gemeenschap met meer dan 200.000 inwoners, waarmee het de snelst groeiende stad van het land is.

 

Almere onderscheidt zich door zijn moderne architectuur en ruimtelijke planning. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, elk met een uniek karakter en ontwerp, variërend van de dichte stedelijke structuur van het centrum tot de ruimtelijke en groene opzet van de buitenwijken. De visionaire aanpak van stadsplanning heeft geleid tot een harmonieuze balans tussen woonruimte, werkomgevingen en recreatiegebieden, waarbij de natuur altijd binnen handbereik is.

 

Een van de meest opvallende kenmerken van Almere is de architectuur. De stad is een speeltuin voor architecten geworden, met gebouwen ontworpen door enkele van de grootste namen in de hedendaagse architectuur, zoals Rem Koolhaas en Liesbeth van der Pol. Het resultaat is een stad die functioneert als een levendige galerij van moderne architectuur, met het indrukwekkende Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) als cultureel middelpunt waar kunst, theater en muziek samenkomen.

 

Duurzaamheid en innovatie zijn twee pijlers die de ontwikkeling van Almere vormgeven. De stad heeft ambitieuze doelen gesteld om klimaatneutraal te worden en experimenteert met circulaire economieprojecten, groene energie en duurzame bouwtechnieken. Dit streven naar een groene en duurzame toekomst is zichtbaar in de groene ruimtes van Almere, zoals het Vroege Vogelbos en het Natuurpark Lelystad, die recreatie en biodiversiteit combineren.

 

Almere is ook een stad van water, met zijn ligging aan het IJmeer en de aanwezigheid van talrijke meren en kanalen binnen de stadsgrenzen. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met zeilen, windsurfen en waterskiën, terwijl de uitgestrekte kustlijnen en parken ideaal zijn voor ontspanning en vrijetijdsbesteding.

 

Ondanks, of misschien wel dankzij, zijn jonge leeftijd heeft Almere een bruisend cultureel leven. Naast het KAF biedt de stad een verscheidenheid aan festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, zoals het Almere Haven Festival en de Almere City Run. Deze evenementen benadrukken de levendige gemeenschapssfeer en de exclusiviteit die de stad kenmerkt.