Al dansend verliet Jaap deze wereld.

Bruist > News > Nederland Bruist > Best-Oirschot Bruist > Algemeen > Al dansend verliet Jaap deze wereld.

Al dansend verliet Jaap deze wereld.

Na het overlijden van zijn vrouw wilde Jaap weer een beetje onder de mensen komen. In een nagesprek bespraken we waar Jaap van hield. Dansen was zijn antwoord.


Vroeger danste Jaap met zijn Marietje wedstrijden. Nadat er kinderen kwamen kwam de klad erin, maar ik zag zijn ogen fonkelen toen Jaap zijn herinneringen met mij deelde. Ik zocht een paar dansscholen uit in de buurt waar ook iets oudere mensen samen kwamen. Op een middag ging Jaap even kijken of het wat voor hem was. Bij thuiskomst belde hij mij enthousiast op. Hij had daar gezellig koffiegedronken en een paar pasjes op de danksvloer gedaan. Een paar jaar later belde Jaap mij verheugd op dat hij met de dansschool een uitvoering had en hij vroeg of ik wilde komen kijken en hij wilde mij aan iemand voorstellen. Die zaterdag ben ik naar de dansschool gegaan. Jaap stelde zijn danspartner Josien aan mij voor. Een leuke dame en zet zo verzot van dansen. Samen zwierden ze over de net gelakte dansvloer de tango gevolgd door de jive. Ik genoot van het dansen en het gelukkige gezicht van Jaap. Helaas belde Josien mij enkele weken geleden dat Jaap was overleden en of ik haar wilde helpen met regelen. Meteen ben ik naar haar toe gegaan. Samen hebben we Jaap de laatste verzorging gegeven. Hij kreeg zijn danspak aan en zijn gelakte schoenen hebben we bij de kist geplaatst. Tijdens de uitvaart hebben we verschillende soorten dansmuziek gedraaid en al ballroom dansend om hem heen hebben we Jaap weggebracht.


Persoonlijk Betrokken Onafhankelijk Maatwerk


Weiver 7, Krommenie | 06-34768926 | mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »